Au început ca Arsenal, i-au ajutat verii Becali

Fondat la începutul anilor 90, sub numele de Arsenal Tunari, CS retrogradase astă-vară în campionatul judeţean, dar, până la urmă, roş-albaştrii au preluat un loc vacantat şi s-au înscris în acelaşi eşalon.
CS nu a mai fost repartizată în seria ilfoveană, a doua, ci într-o grupă din care doar Baloteştiul mai e din acelaşi judeţ. În jurul anilor 2000, în doar trei luni, printr-o investiţie de 400.000 de lei a Primăriei şi a sponsorilor, s-a construit arena de la ieşirea din localitate, cu 1.000 de locuri. În 2004, clubul “s-a rebranduit” în CS Tunari.
Cei mai vechi oameni din lot sunt mijlocaşii Cristi Becali (30 de ani), nepotul şefului Stelei, şi Marius Dumitru (35 de ani). La nivelul primelor două eşaloane au mai evoluat Isac (32 de ani), Odoroabă (32 de ani), Pojer (35 de ani), Ilin (29 de ani) sau Mihăiţă Gheorghe (30 de ani), nepotul actorului Horaţiu Mălăele.
“De-a lungul timpului, Gigi, Giovani şi Victor Becali au dat bani, mingi sau echipament”, îşi aminteşte Cristi Becali.

Victor Naicu: «Am auzit ceva!»

Antrenorul Victor Naicu (foto), fost fundaş la Universitatea Craiova, în prezent la CS Balş, confirmă zvonurile apărute cu privire la meciul cu CS Tunari, dar susţine că nu cunoaşte detalii.
Libertatea: Salut, Victor. Cum merge treaba la Balş?
Victor Naicu: Nu prea merge. Suntem neplătiţi de 3 luni, e vorba să vină un alt investitor. Până atunci, ne ţin acasă.
Nefiind plătiţi, au fost băieţii tăi tentaţi să joace la pariuri la meciul cu CS Tunari?
E începută o anchetă… Este posibil, nu pot spune nici “Da”, nici “Nu”! Însă faptul că nu suntem plătiţi nu le dă dreptul să facă aşa ceva. Dar poate că se întâmplă astfel de lucruri. Am auzit şi eu, s-a vorbit despre asta şi prin Balş, pe stradă, dar nu e nimic oficial. Dacă toate duc către aşa ceva, atunci vinovaţii să plătească.
Tu i-ai auzit pe jucători abordând acest subiect?
De faţă cu mine, nu vorbesc aşa ceva. Probabil însă că mai joacă la pariuri. Se mai practică… Poate că între ei sunt altfel de discuţii.
Cum a fost meciul de la Tunari?
Cum să fie, am luat bătaie cu 4-2. Nu mai primisem 4 goluri într- un meci de la partida cu Juventus Colentina.
Poliţia Balş a declanşat o anchetă. Ai fost chemat să dai cu subsemnatul?
Nu. Nici eu, nici vreunul dintre jucători.

«Dacă nu băteam, ne duceam rău de tot la vale!»

Marian Oprea, vicepreşedinte la CS Tunari, o ţine pe-a lui: “Nu ştiu nimic despre vreo anchetă. De ce să fim noi de vină? De vină sunt cei de la pariuri, pentru că pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă să bage sau nu meciul în ofertă! Despre meci ce să vă spun? Noi am retrogradat anul trecut, aşa că acum am făcut echipă beton, ca să scăpăm de ruşine. Dacă nu băteam Balşul, eram într-o situaţie dificilă, ne duceam rău de tot la vale, ar fi avut mari probleme şi antrenorul, şi jucătorii!”.

La un pas de desfiinţare

După patru ani de absenţă, FC Balş a promovat în liga a treia vara trecută, 1-0 în barajul cu Sporting Roşiori, Teleorman. Eroii echipei lui Ionel Teodosescu erau Trepăduş, Ţepuş sau Smarandache.
FC Balş, club înfiinţat în 2007, e continuatorul lui IOB şi al lui Prodchim, care au jucat ani buni în Divizia C. Gruparea din Olt îşi dispută meciurile de acasă pe Stadionul “Parc”, arenă cu 1.500 de locuri.
Deşi Consiliul Local aprobase anul trecut 350.000 de lei echipei, FC Balş, locul doi la finele turului seriei a III-a a Ligii, nu o duce prea bine, formaţia fiind în colaps financiar. Cel mai cunoscut jucător din lot e Cristi Niculescu, 5 goluri tur, fratele lui Claudiu Niculescu.
Fotografii: Marian Burlacu

După mulți ani de la despărțirea de Bianca Drăgușanu, Adi Cristea rupe tăcerea. Detaliu rușinos
GSP.RO

După mulți ani de la despărțirea de Bianca Drăgușanu, Adi Cristea rupe tăcerea. Detaliu rușinos

Reacția elegantă a Ioanei Ginghină după ce Papadopol a fost prins cu altă femeie
Unica.ro

Reacția elegantă a Ioanei Ginghină după ce Papadopol a fost prins cu altă femeie

Vedeta de la noi are un trecut controversat, dar acum a luat-o pe calea bisericii! Înainte era sexy, acum s-a îngrășat, dar nu-i pasă!
Viva.ro

Vedeta de la noi are un trecut controversat, dar acum a luat-o pe calea bisericii! Înainte era sexy, acum s-a îngrășat, dar nu-i pasă!