De Ciprian Iana,

În plus, suedezii s-au plâns că suporterii tricolorilor au folosit scandări rasiste la adresa fotbalistului Alexander Isak.

De altfel, în urma acestor incidente, arbitrul Daniele Orsati a oprit meciul și a cerut organizatorilor să facă apel la public să se manifeste decent.

Președintele Federației de Fotbal din Suedia, Karl-Erik Nilsson, a declarat că aceste scandări provoacă repulsie. Totuși, suedezii ne dau și o veste bună: nu vor cere UEFA sancțiuni drastice împotriva României, notează Digi Sport.

Aceste declarații vin după ce au apărut informații că, în urma incidentelor repetate provocate de fanii tricolorilor, este în pericol organizarea de către București a patru meciuri de la turneul final al Campionatului European 2020.

„Este trist şi inacceptabil faptul că unii se comportă astfel pe stadion. Ceea ce s-a întâmplat cu Alexander Isak provoacă repulsie. Dar dacă remarcăm progresul fotbalului din România, eu cred că merită să organizeze un astfel de eveniment. Nu e normal ca un grup de suporteri să distrugă totul”, a spus, în presa suedeză, Karl-Erik Nilsson.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

Șeful forului fotbalistic suedez a continuat: ”Românii nu au antecedente majore legate de rasism. Problemele lor sunt mai degrabă de natură geopolitică, cum ar fi conflicte vechi cu Ungaria. Acum, au fost însă expresii rasiste diferite faţă de cele folosite în trecut”.

Televiziunea suedeză SVT Sport a prins momentul în care o minge de golf a fost aruncată de un fan din tribune spre Isak.

”Era finalul partidei, Suedia conducea cu 2-0, când o minge de golf a fost aruncată spre Isak, în același moment în care acesta ar fi auzit scandări rasiste din tribune. Arbitrul Daniele Orsato a întrerupt temporar partida”, au notat cei de la SVT Sport.

La turneul final al CE 2020 se vor organiza la București patru partide, trei în grupe și o optime de finală.

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente
GSP.RO

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente

Horoscop 5 decembrie 2019. Leii sunt cuprinși de griji și temeri
HOROSCOP

Horoscop 5 decembrie 2019. Leii sunt cuprinși de griji și temeri