Mergi direct la conținut »
Ferrari lansează o expoziție specială de ziua de naștere a lui Michael Schumacher
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Ferrari lansează o expoziție specială de ziua de naștere a lui Michael Schumacher

Ferrari lansează o expoziție specială de ziua de naștere a lui Michael Schumacher

Muzeul Ferrari va deschide o expoziție specială, dedicată lui Michael Schumacher. Evenimentul va avea loc pe 3 ianuarie 2019, ziua în care multiplul campion la Formula 1 împlinește 50 de ani. Reprezentanții Ferrari au precizat că au inițiat acest demers în semn de recunoștință față de cel mai titrat pilot de Formula 1.

Michael Schumacher, care a câștigat un număr record de șapte campionate mondiale, a obținut cinci dintre titluri cu echipa Ferrari, înainte de a se retrage din activitatea de pilot în 2012.

Schumacher a suferit un teribil accident la schi în decembrie 2013, când s-a lovit la cap, după o căzătură în Alpii francezi, iar de atunci starea sa este critică.

Ferrari lansează o expoziție de ziua de naștere a lui Michael Schumacher

Imagine cu Michael Schumacher realizată pe 11 octombrie 2006 în timpul antrenamentelor din Jerez de la Frontera, Spania
sursă foto: 123rf

Expoziția de la Muzeul Ferrari din Maranello se va deschide pe 3 ianuarie 2019.

„Michael are un loc special în istoria Ferrari”, au precizat reprezentanții Ferrari într-un comunicat, conform BBC.

„Camerele muzeului sunt decorate cu imagini realizate în anii de neuitat pe care septuplul campion mondial i-a dedicat în totalitate echipei Ferrari”

Schumacher ocupă un loc special în istoria echipei Ferrari, alături de care a doborât numeroase recorduri. Între 1996 și 2006, pilotul german a câștigat cinci titluri de campion mondial la Formula 1, iar între 2000 și 2004 a avut o contribuție majoră la câștigarea a șase titluri la constructori pentru Scuderia Ferrari.

Expoziția va fi dedicată, de asemenea, contribuției cruciale pe care a avut-o Michael Schumacher la dezvoltarea mașinilor GT la Maranello, atât ca pilot, cât și în calitate de consultant.

Expoziția „Michael 50” este realizată în colaborare cu Fundația „Keep Fighting”.

Puteți cumpăra bilete pentru Muzeul Ferrari de aici.


Citește și Superstarurile Tiesto și Don Diablo au inaugurat cel mai mare spațiu de concerte din țară. 15.000 de persoane au dansat încontinuu 10 ore


 

Close
Închide
  Close