susie1cut.jpgIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

 

Susie Wolff (31 de ani), din Scoţia, va pilota monopostul echipei Williams-Mercedes, anunță presa locală.

::placeholdeR–>

Susie Wolff, noua senzaţie din Formula 1 FOTO: EPA

Susie Wolff este soţia lui Toto Wolff, directorul executiv al echipei Mercedes AMG Petronas.

Ultima femeie care a concurat în Formula 1 a fost Giovanna Amati. Italianca a participat la trei curse din 1992, pentru echipa Motor Racing Developments. Ultimul ”Mare Premiu” la care a luat parte Amati a fost cel de la Sao Paulo, Brazilia.

Amati a fost a  cincea femeie care a luat parte la ”Marele Circ”. Celelalte patru persoane de sex feminin care au pilotat un monopost de Formula 1 au fost: Maria Teresa de Filippis (Italia), Lella Lombardi (Italia), Divina Galica (Marea Britanie) şi Desire Wilson (Africa de Sud).

INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”
Recomandări
INTERVIU. România și hidrogenul verde: cât este de sustenabil și când îl vom folosi pentru transport și încălzire? „Nu ar trebui să crească factura”

Susie Wolff va concura pentru Williams în prima sesiune de antrenamente de la Silverstone. Williams a anunţat că locul lui Valtteri Bottas în prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii va fi luat de Susie Wolff, care îndeplineşte, momentan, rolul de pilot de dezvoltare în cadrul echipei britanice.

::placeholdeR–>

Susie nu va fi la prima experienţă în F1. Ea a debutat a volanul unui monopost competiţional în octombrie 2012, când a efectuat o zi de filmare în scop publicitar tot pe circuitul de la Silverstone. Ulterior, ea a participat la o sesiune oficială de teste, la începutul anului 2013. şi a efectuat mai multe evaluări aerodinamice în linie dreaptă.