Pentru aceasta, el înoată zilnic aproximativ 7 km la piscina de la Alexandreea Club Fitness @ Spa din București, complex sportiv ultramodern care a sărbătorit recent 6 ani de existență. Patronul complexului, Alexandru Hârleșteanu, este recunoscut pentru sprijinul pe care îl acordă celor dornici să facă performanță.
Recordul pe care vrea să-l doboare Paul este omologat de Channel Swimming Asociation, una dintre cele doua asociații care guvernează traversările în Canalul Manecii. CSA este asociația cu care și Paul, care este antrenat de Matei Giurcăneanu, va colabora, o instituție conservatoare în ceea ce privește regulile. Cea de-a doua asociație, mai nouă, este Channel Swimming & Piloting Federation al cărei record este deținut de un australian: 6 ore și 55 de minute. ”Am ales varianta cea mai conservatoare, traversarea numai în slip care să nu depășească zona inghinală plus cască și ochelari. Îmi este frică de hipotermie, dar încep acomodarea cu apele reci în Snagov. Apoi mă duc la mare, când apa va avea 15-16 grade grade și după la Vidraru”.
Paul, care este un obișnuit al concursurilor de triatlon, a început din luna octombrie 2015 pregătirea specifică pentru traversarea canalului Mânecii. El înoată zilnic în fiecare dimineață începând cu ora 7.00 între 5000 și 7000 de metri în piscina de la sala Alexandreea. ”Sunt mai mulți cei ce au urcat Everestul decât care au trecut Canalul Mânecii înot. Din anul 1925 încoace au trecut doar 1000. Majoritatea străinilor care traversează Canaul Mânecii s-au născut lângă Ocean. Dacă te uiți pe o listă acolo vezi din Australia, Noua Zeelandă, Anglia, Scoția. Te programezi cu 2 ani înainte, eu am avut noroc că a renunțat unul, altfel nu prindeam loc acum. Sunt programat cu să traversez Canalul Mânecii în perioada 26-30 iulie. Am poziția a treia, dar depinde de mulți factori, vreme, curent”.
Istoria românilor în Canalul Mânecii:
-
7 august 2014: Avram Iancu este primul român intră în apele Canalului. După 12 ore și 24 de minute și 41 de km parcurși, la 7 kilometri de malul francez este scos din apă de echipaj. Urmează alte două tentative nereuș
-
7 august 2015 : Dan Canța, un tânăr de 16 ani cu dublă naționalitate româno- australiană, născut în Marea Britanie și stabilit în Australia de la vârsta de 5 ani, reușește să traverseze Canalul Manecii în 14 ore si 32 de minute.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!