MENIU CAUTĂ
06 Feb. 2018 21:03

Internaționalii rușii Kokorin și Mamaev, în detenție provizorie încă două luni. Sunt după gratii din octombrie, riscă șapte ani de pușcărie

Distribuie

Fotbaliştii ruşi Pavel Mamaev (FC Krasnodar) şi Aleksandr Kokorin (Zenit Sankt Petersburg) au fost plasaţi în detenţie provizorie pentru două luni în urma agresiunilor de care sunt acuzaţi.

ACTUALIZARE 6 februarie 2019. Kokorin şi Mamaev, acuzaţi de huliganism, rămân cel puţin două luni în arest preventiv, a decis miercuri tribunalul Tverskoi din Moscova, informează TASS. Tribunalul a admis solicitarea procurorilor, astfel că Mamaev şi Kokorin vor rămâne cel puţin până pe 8 aprilie în închisoarea Butîrka. La finalul anului trecut, tribunalul a respins cererea jucătorilor de a fi puşi în libertate pentru a petrece sărbătorile de iarnă alături de familii. Kokorin şi Mamaev au fost închişi la mijlocul lunii octombrie sub acuzaţiile de agresiune şi huliganism. În decembrie, justiţia a renunţat la acuzaţia de agresiune, înlocuind-o cu cea de vătămare corporală uşoară din culpă. Acuzaţia de huliganism, pasibilă de o pedeapsă de şapte ani de închisoare, a fost menţinută.
———-

Un tribunal rus a hotărât, joi, plasarea în detenţie până pe 8 decembrie a celor doi foşti internaţionali, în aşteptarea procesului lor pentru huliganism, infracţiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare, au relatat agenţiile ruse de presă.

Cei doi jucători şi-au cerut scuze în timpul audierii lor la tribunal pentru comportamentul lor din noaptea de luni.

”Mi-e ruşine faţă de suporteri şi faţă de club. Le cer iertare pentru actele mele nedemne”, a declarat Kokorin, citat de agenţia TASS.

”Ţin să le cer scuze încă o dată, public, victimelor pentru actele mele scandaloase şi sunt sunt pregătit să repar prejudiciul moral şi material. Nu ar fi trebuit să fac aceste lucruri”, a spus, la rândul său, Pavel Mamaev.

Mamaev şi Kokorin au fost arestaţi miercuri, după ce au agresat un înalt oficial rus, la începutul acestei săptămâni, într-o cafenea din Moscova. Cei doi „au fost reţinuţi pentru 48 de ore, aşa cum prevede codul penal”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Interne.

Conducerea Ligii ruse de fotbal a solicitat o suspendare pe viaţă, pe teritoriul Rusiei, a celor doi internaţionali, în conformitate cu articolul 10 din regulamentul disciplinar al Federaţiei din această ţară.

Kokorin şi Mamaev, împreună cu un grup de prieteni, alături de care au petrecut toată noaptea, l-au atacat luni dimineaţa pe un înalt funcţionar din Ministerul rus al Comerţului, Denis Pak, de origine coreeană, într-o cafenea din centrul capitalei.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi retransmise de posturile de televiziune, Kokorin şi Mamaev pot fi văzuţi cum îl agresează pe Denis Pak, care se afla la o masă în apropierea petrecăreţilor şi cărora le-a cerut să facă mai puţin zgomot.

Altercaţia a început după ce Aleksandr Kokorin l-a lovit cu un scaun în cap pe Denis Pak, în timp ce Pavel Mamaev s-a luat la bătaie cu un alt bărbat. Avocatul lui Denis Pak a declarat pentru televiziunea rusă că cei doi fotbalişti i-au adresat acestuia insulte rasiste.

Cu câteva minute înaintea acestui incident, cei doi internaţionali au fost implicaţi într-o altă altercaţie, lovindu-l pe şoferul unei cunoscute prezentatoare de televiziune, care a fost spitalizat cu multiple contuzii.

În iulie 2016, Kokorin şi Mamaev au fost suspendaţi de federaţia rusă, în timpul EURO 2016, la care participau cu naţionala ţării lor, după ce au dat publicităţii o înregistrare video în care puteau fi văzuţi într-un club de noapte din Monte Carlo, unde şampania curgea în valuri.

Aleksandr Kokorin, în vârstă de 27 ani, atacantul echipei Zenit Sankt Petersburg, şi-a prezentat ulterior scuze, fiind reintegrat în selecţionată. Însă, deşi a marcat 12 goluri în 48 de meciuri în tricoul Rusiei, el nu a putut participa la Cupa Mondială 2018, din cauza unei accidentări la genunchi.

Pavel Mamaev (30 ani), un mijlocaş cu 15 selecţii, este sub contract cu FC Krasnodar şi nu a mai fost convocat în Sbornaia după Euro 2016.

Comentarii