Mergi direct la conținut »
Ion Geolgău, omul care l-a descoperit pe Virgiliu Postolachi: ”N-am știut că nu-i român”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Ion Geolgău, omul care l-a descoperit pe Virgiliu Postolachi: ”N-am știut că nu-i român”

Ion Geolgău, omul care l-a descoperit pe Virgiliu Postolachi: ”N-am știut că nu-i român”

Ion Geolgău, omul care l-a descoperit pe Virgiliu Postolachi, a crezut în primă fază că fotbalistul franco-moldovean de la PSG este român.  

“Departamentul nostru de scouting are date pentru aproximativ 2.500 de jucători români care evoluează în străinătate. Însă, la început, ca să fiu foarte sincer, noi nu am ştiut că Postolachi nu este român. Ulterior am aflat că este din Republica Moldova şi am decis să îi propunem naturalizarea după ce l-am monitorizat cu mare atenţie. În septembrie 2017 m-am deplasat la Paris, aflasem că el o să joace în meciul Youth League dintre PSG şi Anderlecht, iar cu o seară înainte am discutat cu tatăl său şi cu băiatul. Am discutat chiar şi cu şeful centrului de copii şi juniori de la PSG. Pe tatăl lui Virgiliu l-am informat despre intenţia FRF, iar el a fost de acord. Bine, monitorizarea noastră faţă de evoluţiile lui Virgiliu a continuat în permanenţă. 

După ce i-am convins să accepte naturalizarea, Virgiliu şi tatăl său au venit la Bucureşti prin aprilie 2018 şi au făcut la Ministerul de Externe demersurile pentru obţinerea cetăţeniei române. El are un avantaj că bunicii săi au avut paşaport românesc, iar acest lucru contează foarte mult, deoarece birocraţia pentru obţinerea cetăţeniei nu o să dureze aşa de mult. Sperăm că până în septembrie Virgiliu va obţine cetăţenia română, deoarece vrem să îl folosim pe acest jucător în preliminariile naţionalei U 19. Dar datorită valorii sale Postolachi poate să fie selecţionat şi la alte loturi naţionale. Țelul noastru este ca, într-o zi, Postolachi să ajungă la naţionala mare a României. La PSG el este coleg de generaţie, dar şi prieten foarte bun cu băiatul lui George Weah. Pentru noi Virgiliu a refuzat deja de trei ori convocările la naţionala mare a Moldovei”, a precizat Geolgău, pentru Fanatik. 

EXCLUSIV | Tatăl lui Virgiliu Postolachi anunță: ”Fiul meu vrea să joace pentru România!”.


Citește și: INTERVIU EXCLUSIV | Directorul podgoriilor care au produs vinul ”Briliantului” dezvăluie: Mutu și Mourinho s-au certat de la droguri, s-au împăcat de la băutură!

Close
Închide
  Close