Mergi direct la conținut »
Luțu, trimis să cumpere drapelul lui Avram Iancu. ^Un personaj cu conexiuni puternice în lumea sportului a pus mâna pe obiectul vândut la licitație
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Luțu, trimis să cumpere drapelul lui Avram Iancu. ^Un personaj cu conexiuni puternice în lumea sportului a pus mâna pe obiectul vândut la licitație

Luțu, trimis să cumpere drapelul lui Avram Iancu. ^Un personaj cu conexiuni puternice în lumea sportului a pus mâna pe obiectul vândut la licitație

Lumea sportului este activă și pe piața obiectelor de valoare. Licitația în care a fost scos la vânzare drapelul lui Avram Iancu l-a avut în sală și pe Ionuț Luțu, aghiotantul lui Gigi Becali, se arată într-un reportaj al portalului pressone.ro.

Până la urmă, drapelul lui Avram Iancu, care a fost scos la vânzare miercuri seară, la Bucureşti, într-o licitaţie Artmark dedicată lui Corneliu Vadim Tudor, a fost adjudecat cu 105.000 de euro de omul de afaceri Adrian Thiess, un personaj care cochetează și cu lumea sportului. Thiess a adus-o pe Barcelona în România, pentru un meci amical cu Dinamo și le-a oferit românilor prilejul să-l vadă pe viu pe jucătorul de snooker Ronnie O’Sullivan.

Drapel de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, pictat pe piele, este considerat o raritate absolută, fiind datat jumătatea secolului al XIX-lea. Steagul a fost disputat de fostul lider al PRM, Corneliu Vadim Tudor, decedat în 2015, şi de Gheorghe Funar.

 

Preţul de pornire pentru steagul lui Avram Iancu a fost de 5.000 de euro, lupta fiind foarte strânsă între licitatorii prezenţi la Palatul Cesianu Racoviţă din Bucureşti (sediul Artmark) şi persoane care au licitat online şi care nu au dorit să îşi dezvăluie identitate. Printre cei care au licitat la eveniment s-au numărat şi reprezentanţi ai lui Gigi Becali, dar şi ai autorităţilor locale din comuna ardeleană Horea.

În final, drapelul lui Avram Iancu a fost adjudecat pentru 105.000 de euro (la care se adaugă comisionul casei de licitaţii) de o persoană care a licitat online şi a cărei identitate nu a fost dezvăluită de reprezentanţii Artmark.

Close
Închide
  Close