MENIU CAUTĂ

Luați la preţ de matineu!

Distribuie

Libertatea: Cum vi s-a părut actualul sezon?
Marcel Pigulea: Mai echilibrat ca de obicei, pentru că suspansul în ceea ce priveşte echipa care va câştiga titlul s-a menţinut până în ultimele etape.
Merita Oţelul să câştige campionatul?
Da. A fost echipa cea mai bună dacă ne gândim numai la faptul că a condus în clasament mult timp. În plus, a bătut, atunci când a contat, pe Timişoara, principala contracandidată.
Ca şi acum, în 1972, când FC Argeş a luat titlul, pe podium n-au urcat decât echipe din afara Bucureştiului…
Şi acum, şi atunci, echipele bucureştene nu au fost în formă. Apoi, şi FC Argeş în 1972, şi Oţelul, acum, i-au cam prins pe toţi cu garda jos. Ne-au luat, cum se spune, la preţ de matineu.
S-au bălăcit într-o fântână arteziană
Cum aţi sărbătorit cucerirea acelui trofeu?
După ce ne-am întors din Bucureşti, unde o învinseserăm în ultima etapă pe Dinamo, ne-am aruncat în fântâna arteziană din faţa Hotelului Muntenia din Piteşti.

Dinamo, pe 7, Steaua, pe 9!

Sezonul 1971-1972 a fost câştigat, în premieră, de FC Argeş. Pe locurile următoare în clasamentul final al, pe atunci, Diviziei A, au urcat UTA Arad şi Universitatea Cluj. Interesant este faptul că, în acea ediţie de campionat, prima echipă din Bucureşti care a figurat în acest clasament a fost Dinamo, pe locul 7, în timp ce Steaua şi Rapid au terminat pe 9, respectiv pe 10!

Comentarii