ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Mai sunt locuri pentru copii la tabăra de vară Juventus Torino la București”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Gigi Becali, așa cum este, iubește Steaua, și merge mai departe”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Baggio vine cu plăcere în România. Se simte bine aici. Se uită la fotbal detașat. Când deschidem Academia la București va veni mai des la București”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Fotbalul de acum nu se compară cu cel din anii 90”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Hagi poate fi comparat cu Baggio, dar acum România nu are un jucător ca Baggio. Dintre Messi, Neymar și Ronaldo îmi place Messi”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Trăiesc de 20 de ani în România și sunt suporter al naționalei României. Sper să ne calificăm la Mondiale. Mizez pe Cosmin Contra. Importat e cine organizează fotbalul românesc. Îmi plac Alibec și Budescu”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Ștefan Radu este bine văzut la Lazio. Probabil a știu de ce nu mai vrea să vină la echipa națională”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Îmi plac Hagi și Gică Popescu, pentru că îmi plac persoanele serioase. Mutu a fost un campion incomplet. Nu s-a maturizat, a avut niște probleme. Sunt convins că anturajul său a fost de vină. Mutu ar fi avut o carieră mult mai mare dacă avea un anturaj mai bun. Chivu e un mare fotbalist și un mare om”.

Harta statelor americane care vor interzice avortul după decizia Curții Supreme a SUA. Ce state vor continua să ofere femeilor dreptul la avort
Recomandări
Harta statelor americane care vor interzice avortul după decizia Curții Supreme a SUA. Ce state vor continua să ofere femeilor dreptul la avort

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Nu e momentul pentru un antrenor străin la naționala României. Cosmin Contra e potrivt, cunoaște realitățile fotbalului românesc. Poate să vină și Mourinho, nu poate face mare lucru. Nu e momentul unui antrenor străin. Poate când vom avea niște campioni adevărați”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”E ușor să arăți cu degetul. Se zvonește că Ianis Hagi se transferă la Roma. Foarte bine, dar cineva a zis că poate juca acolo doar dacă se întârește fizic. Noi nu avem jucători puternici, precum sunt sârbii. Asta e o mare carență a fotbaliștilor români”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Eu cred Argenitina sau Brazilia va câștiga acest Mondial. Surprize au fost și mai pot apărea. Franța, Anglia, Belgia sunt și ele puternice. Nu am încredere în Rusia. 

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”E o ciudățenie incredibilă ce s-a întâmplat cu Germania la Mondiale. S-a știut după înfrângerea cu Austria, 2-1, din amical, că nu mai e Germania campioana mondială din 2014. Am mizat pe orogoliul nemților, dar s-a văzut după primul meci cu Mexic că nu era pe drumul bun. Și Neuer a zis că Germania s-ar fi oprit oricum în optimi, echipa era destrămată”.

INTERVIU. Convingerea unui politolog din Tbilisi: „Dacă Ucraina pică, Georgia și Republica Moldova vor fi invadate”
Recomandări
INTERVIU. Convingerea unui politolog din Tbilisi: „Dacă Ucraina pică, Georgia și Republica Moldova vor fi invadate”

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Italia nu s-a calificat la Mondiale, pentru că cineva a fost încăpățânat și a dat naționala pe mâna unui selecționer fără experiență. Probabil că Ventura a și el mâinile și picioarele legate. Senatorii din națională sunt la final de carieră, iar din spate nu vine cine știe ce. Noul selecționer, Mancini, are misiune grea, dar cred că va reuși, e ambițions, are experiență”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Lui Baggio îi place în România pentru vânat. Este înnebunit să viziteze, să cunoască locuri noi. Dacă nu poate trage cu pușca îi place să se uite la rațe, la gâște. Le studiază. Are enciclopedii întregi acasă. Ultima oară a fost în România în urmă cu doi ani, cred”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Baggio a încercat să se facă manager, dar a renunțat repede, și bine a făcut. Trăiește în Argentina, unde are o fazendă mare, plantație de cafea și cacao. E un rai pentru Roberto, care este pasionat de vânătoare. E liniștit. Se implică în acțiuni caritabile. E o persoană unică. Niciunul dintre băieții lui nu practică fotbalul. Incredibil”.

50 de bani: până la urmă, Klaus, nici disprețul nostru nu-l dai. Îl meriți
Recomandări
50 de bani: până la urmă, Klaus, nici disprețul nostru nu-l dai. Îl meriți

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Baggio e o persoană simplă, care nu poate și nu știe să tacă dacă el vede că e alb, iar antrenorul zice că e negru. Certurile cu Sacchi de la World Cup 94 au început după meciul cu Irlanda. Când a intrat în vestiar, Sacchi a spus: ”Băieți, nu merge, pentru că n-ați alergat”. Roberto nu s-a abținut: ”Mister, îmi pare rău, am alergat prea mult. Probabil, dumneavoastră ați greșit ceva”. De acolo, l-a schimbat cu Norvegia, a vrut să plece, dar s-au împăcat și Italia a ajuns în finală. Cu Maifredi, Mazzone, Lucescu, chiar și cu Trapattoni s-a înțeles bine pentru că a existat respect reciproc. Cu Lippi a fost alt dezastru”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Cel mai frumos moment din careira lui Baggio a fost câștigarea Balonului de Aur. A explodat la Mondialul din 1990, unde a ajuns pentru că s-a transferat la Juventus, deși el nu a vrut să se ducă la Juventus”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Baggio e implicat în acte caritabile. Îi place în România pentru vânătoare. Vrea să fie în natură”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Cel mai greu moment din cariera lui Baggio a fost în 1994. Penalty-ul ratat în finala Cupei Mondiale, cu Brazilia. Roby a vrut să plece din cantonament după meciul cu Norvegia, dar Arrigo Sacchi l-a rugat să rămână și a strâns echipa în jurul lui până în finală. A fost dureros. Atunci, a ratat și Baresi”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Pe Baggio l-am cunoscut întâmplător. Eram consultat finaciar al sorei lui. Ea mi-a zis că fratele ei vrea să mă cunoască. Se transferase la Fiorentina, era în cârje. Era în 1986. Nu-l plăcea pe Caliendo, cel care a inventat meseria de impresar în Italia, și a apelat la mine. I-am zis: ”Ok, încercăm, dar nu am experiență”. Mi-a zis: ”Nu-i nimic, poți”. Și am început aventura care a ținut 10 ani. Am văzut de toate, credeți-mă”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Acum se învârt sume de transfer hiperbolice. Pe vremuri când colaboram cu Roby Baggio nu erau aceste sume. Am renunțat la impresariat pentru că în lumea fotbalului trebuie să te supui la niște regului pe care eu nu le-am acceptat. Am alt caracter. Acum, încerc să schimb ceva în fotbalul românesc juvenil, pentru că e dezastru. E păcat, trebuie să avem grijă de copii, ei sunt viitorul nostru”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Sunt în România de 20 de ani, am venit pentru niște consultanțe, după ce mi-am încheiat cariera de fotbalist în Italia. S-au ivit câteva afaceri și am rămas. M-am căsătorit, am trei copii”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Majoritatea antrenorilor din România antrenează încă după metode vechi, cu biciul. Fotbalul s-a schimbat, nu mai e valabil. Doresc să schimb ceva de la bază. Hagi a început să lucreze altfel, ar mai trebui să-i ia exemplu și alții. Astfel, poate ajungem să avem o națională adevărată”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Am doi copii care joacă fotbal, unul este portar. Pentru ei m-am întors în lumea fotbalului. Și pentru viitorul tuturor copiilor din România.Eu câștig binișor. Cel mai mic a fost la un Campus la AC Milan și a fost desemnat cel mai bun portar. L-a luat o echipă din România, dar după o lună mi-a zis ”Tata, eu nu mai joc!”. Antrenorul era agresiv. N-am putut să suport asta, m-am certat cu morile de vânt. Antrenorul era bun, avea rezultate, dar eu nu sunt convins că juniorii pot crește în teroare. Fotbalul trebuie să fie un joc pentru copii. Trebuie să-i înveți, să-i educi”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Juventus Torino acordă o mare atenție acestui Campus, pentru că urmează să înființeze și o Academie în România”.

ACTUALIZARE. Luigino Pellegrini: ”Sunt mândru să aduc Juventus Torino pentru două săptămâni de tabără de fotbal în Româna. Cu antrenori italieni. Juventus este cea mai faimoasă echipă din Italia și recunoscută pentru Academia de juniori. Este un plus pentru copiii români și pentru performanțele lor viitoare. Vor fi 180 de copii din toată țara. Vin și din Chicago și din Canada. Mai sunt câteva locuri libere”.

Luigino Pellegrini este fostul agent al lui Roberto Baggio. S-a retras din fotbal odată cu retragerea lui Roby, din 2004. A lucrat un deceniu cu ”Il Codino”.

Acum, Mister Pellegrini ”reintră în joc” datorită copiilor, mici fotbaliști. I-a dus la tabere de fotbal prin Italia și, datorită relației apropiate cu Juventus Torino, s-a gândit să aducă el în România o tabără de fotbal la cele mai înalte standarde.

Cei 180 de copii 7-16 ani din tabăra de fotbal (București, 15-27 iulie) vor fi pregătiți de antrenori de la Juventus Torino. Omul numărul 1 prezent în Capitală va fi directorul tehnic al Școlii de Fotbal Sisport Juventus Torino, Eugenio Astorino.

Antrenamentele vor avea loc la Baza Sportivă Regal Sport – Coresi de la Piața Presei Libere (pentru mai multe detalii, pe www.juventus.com/campromania).

La fiecare serie, numărul maxim de participanți este de 90 de copii cu vârste între 7 și 16 ani. Pentru cei care nu locuiesc în București există pachetul All Inclusive, pe baza căruia copiii pot beneficia de cazare la un hotel de patru stele.

Programul include 22 de antrenamente tehnico-tactice; cele de după-masă vor fi deschise publicului.

Sunt înscrieri în tabără din toată țara

Vor veni și: un copil din Toronto, altul din Chicago

Frații beneficiază de reduceri, la fel și grupurile de prieteni – fotbalul este un joc de echipă, iar relațiile de echipă sunt foarte importante.

VIDEO / Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio, la interviurile Libertatea Live VIDEO / Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio, la interviurile Libertatea Live

”Pentru mine este o onoare să pot aduce în România acest model de antrenament care a pregătit nume legendare ale fotbalului și a făcut performanță la nivel mondial. Clubul Juventus Torino înseamnă foarte multe lucruri pe care eu le iubesc, mai ales după ce am lucrat zece ani cu legendarul Roberto Baggio. Am doi băieți de 8 și 10 ani care abia așteaptă acest program de antrenament”;

De ce sunt probleme cu profesorii din România? Ce i s-a întâmplat fiului său, care e portar?

”Principalul scop al acestei tabere de fotbal este încurajarea performanței. Întâlnirea cu antrenorii italieni de la Școala de fotbal Juventus Torino este un prilej unic pentru participanții dornici de perfecționare de a învăța noi tehnici de a juca fotbal, de a gândi fotbalul. Pentru mulți dintre participanți este o ocazie extraordinară de a interacționa pentru prima dată cu antrenori de la cea mai bună echipă italiană, care au o altă mentalitate”;

”Performanța este rezultatul unei combinații între talent, dăruire și multă muncă. Exemplul perfect în aceste zile este chiar campioana noastră, Simona Halep”;

”Secretele sportivilor de performanță? Disciplina, sacrificiul și dăruirea. Am avut foarte aproape de mine poate cel mai bun exemplu: Roberto Baggio, care a însumat toate aceste ”secrete”, pe fondul unui talent imens. Și vă mărturisesc ceva: până și Roby, știind că are probleme la genunchi, după ce se terminau antrenamentele, rămânea în sală în fiecare zi pentru a lucra suplimentar față de ceilalți, ca să-și întărească musculatura. Și nu îi era deloc ușor. Și nu de puține ori muncea cu lacrimi. Am trăit toate acestea alături de el” – Luigino Pellegrini, fost impresar al lui Roberto Baggio

Ce se întâmplă cu numele Juventus în România. EXCLUSIV A apărut echipa Daco-Getica București! Echipa din Colentina nu mai are voie să folosească numele Juventus. Cum a ajuns la această soluție!

Pellegrini monotorizează Liga 1, are explicații pentru nerealizările unor fotbaliști talentați din România. De ce suferă stranierii noștri din Serie A?

Ce români din Italia i-au plăcut?

Urmărește Campionatul Mondial 2018, la care nici Italia, nici România nu sunt prezente!

Ce nu mai are Italia de lipsește de la Mondialul din Rusia? Contează că Milan și Inter au proprietari chinezi?

De ce e nevoie de pisholog și în fotbal? ”Baggio nu suporta psihologul, făcea glume pe seama lui. Spre norocul lui, Roberto a fost o persoană echilibrată, nu avea nevoie de consiliere”.

Pellegrini are multe povești cu Roberto Baggio, fotbalul italian.

La 51 de ani, Roberto Baggio s-a mutat în Argentina și e ocupat cu vânătoarea. De ce a luat această decizie?

Împreună cu soția Andreina Fabbi, pe care a cunoscut-o încă de la 15 ani, cu care are trei copii: Valentina, născută în 1990, Mattia, în 1994, și Leonardo – 2005.

Italian soccer ace Roberto Baggio of Brescia launches a kiss up to the skyIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Pellegrini e stabilit în România de 20 de ani, e căsătorit cu o româncă și are copii. Din când în când, se revede cu Roberto, dar nu în legătură cu fotbalul, ci tot cu vânătoarea: Luigino îl conduce în Călărași pentru partide de împușcat rațe și gâște.

Cum e Roberto din punct de vedere fizic? A avut o groază de accidentări în timpul carierei. Când l-a cunoscut Luigino, în 1986, Roby era în cârje și mulți spuneau că nu va mai juca! Unde ar fi ajuns fără probleme?

De ce nu a ajuns Baggio antrenor? Pentru că a avut mereu conflicte cu tehnicienii, din cauza firii sale rebele?

Se spune că Mircea Lucescu a fost singurul antrenor cu care Baggio s-a înțeles.

În calitate de ambasador al Organizaţiei unite pentru Agricultură şi Alimentaţie, a primit premiul Peace Summit, “Il Codino” străbate în prezent globul pentru a transmite un mesaj de pace în zonele de conflict şi pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi.

VIDEO / Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio, la interviurile Libertatea Live

epa02446920 Roberto Baggio, Italian soccer legend, speaks after receiving the Peace Summit Award from Nobel Peace laureates Frederik de Klerk, last President of apartheid-era South Africa and Shrin Ebadi, Iranian human right activist during the commemoration ceremony of the 11th World Summit of Nobel Peace Laureates at Hiroshima Peace Memorial Park in Hiroshima, western Japan, 14 November 2010. EPA/KIMIMASA MAYAMA

VIDEO / Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio, la interviurile Libertatea Live

epa02446924 Roberto Baggio (L), Italian soccer legend, receives the Peace Summit Award from Nobel Peace laureates Frederik de Klerk, last President of apartheid-era South Africa and Shrin Ebadi (behind of Klerk), Iranian human right activist during the commemoration ceremony of the 11th World Summit of Nobel Peace Laureates at Hiroshima Peace Memorial Park in Hiroshima, western Japan, 14 November 2010. EPA/KIMIMASA MAYAMA

De ce s-a retras Luigino din impresariat, o lume care, încă, produce bani?

Cum a ajuns Luigino Pellegrini să lucreze cu Roberto Baggio și prin ce probleme au trecut cei doi?

Italian soccer ace Roberto Baggio of Brescia launches a kiss up to the skyIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

4 este numărul trofeelor pe care Baggio le-a câștigat în carieră: 2 titluri ale Italiei, cu Juventus și cu AC Milan, Cupa Italiei și Cupa UEFA, ambele cu Juventus

Ce s-a întâmplat după ce Baggio a ratat o lovitură de departajare în finala CM 1994, cu Brazilia: ”I made a mistake in 1994…”.

Cum e azi, Roberto? A spus într-un interviu că ”m-am cam îngrășat”. Era idolul fetelor la Coppa del Mondo 1990.

Site-ul personal al fostului “Balon de Aur” www.robertobaggio.com este actualizat în permanenţă cu informaţii traduse în trei limbi: italiană, spaniolă şi engleză.

De câte ori a fost Roberto Baggio la vânătoare în România și unde (2011, 2015, ? Când revine? La un moment dat, fostul mare fotbalist a avut probleme cu armele! Problemele de la Rimini.

Pe când evolua încă la Inter Milano, celebrul fotbalist şi trei amici de ai săi au ochit şi doborît 37 de gîşte şi 4 raţe sălbatice în insula Pietrosu, din lunca Dunării. Pentru acea escapadă, Baggio&Co au achitat statului român 2.500 mărci germane.

Ce afaceri derulează Luigino Pellegrini în România?

Cine e Roberto Baggio
Data naşterii: 18 februarie 1967
Echipe la care a evoluat: Vicenza 1982-1985 (46m/15 g); Fiorentina 1985-1990 (135 m/55 g); Juventus 1990-1995 (201 m/115 g); AC Milan 1995-1997 (67 m/19 g); Bologna 1997-1998 (33m/23 g); Inter Milano 1998-2000 (62 m/18 g); Brescia 2000-2004 (100 m/46 g)
La echipa naţională: 56 selecţii / 27 goluri
Vicecampion mondial la CM SUA1994
Medaliat cu bronz la CM Italia 1990
Dublu campion al Italiei – Juventus 1994-1995 şi Milan 1995-1996
Cîştigător al Cupei UEFA – Juventus 1993
Balonul de Aur 1993
Fotbalistul anului 1993

Italian soccer ace Roberto Baggio of Brescia launches a kiss up to the skyIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

50 de fotografii cu ”Il Divin Codino” / GALERIE FOTO

Urmărește-ne pe Google News
Discursul prin care David Popovici i-a cucerit pe maghiari. Ce a spus despre Ungaria într-un interviu
GSP.RO
Discursul prin care David Popovici i-a cucerit pe maghiari. Ce a spus despre Ungaria într-un interviu
Rusia, ANUNȚ HALUCINANT! Țara URIAȘĂ pe care o s-o atace prima dată: 'Direct la...'
Playtech.ro
Rusia, ANUNȚ HALUCINANT! Țara URIAȘĂ pe care o s-o atace prima dată: 'Direct la...'
Traperul MobTrap, făcut KO de un poliţist pe care l-ar fi înjurat. I-a spus agentului şi că e cel mai mare artist din Cluj
Observatornews.ro
Traperul MobTrap, făcut KO de un poliţist pe care l-ar fi înjurat. I-a spus agentului şi că e cel mai mare artist din Cluj
Horoscop 25 iunie 2022. Berbecii au șanse de a dovedi cuiva drag că dorințele sale sunt importante pentru ei
HOROSCOP
Horoscop 25 iunie 2022. Berbecii au șanse de a dovedi cuiva drag că dorințele sale sunt importante pentru ei
Ce le-a spus polițiștilor șoferul care l-a ucis pe băiatul de 4 ani din Buftea. În mașină se aflau doi frați ai victimei
Știrileprotv.ro
Ce le-a spus polițiștilor șoferul care l-a ucis pe băiatul de 4 ani din Buftea. În mașină se aflau doi frați ai victimei
Un livrator de mâncare a primit o comandă de la palatul lui Gigi Becali. Ce s-a întâmplat mai departe l-a şocat
Orangesport.ro
Un livrator de mâncare a primit o comandă de la palatul lui Gigi Becali. Ce s-a întâmplat mai departe l-a şocat
Anunț MedLife, care implică dezvoltarea calității serviciilor medicale la nivelul județului Timiș
PUBLICITATE
Anunț MedLife, care implică dezvoltarea calității serviciilor medicale la nivelul județului Timiș
Got Wood Design, atelierul de mobilier handmade pornit în joacă și ajuns business de zeci de mii de euro
PUBLICITATE
Got Wood Design, atelierul de mobilier handmade pornit în joacă și ajuns business de zeci de mii de euro