MENIU CAUTĂ

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Austriei. Zi excelentă pentru Ferrari

Distribuie

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Austriei. Zi excelentă pentru Ferrari.

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull-Renault) a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Austriei, a 9-a etapă a Campionatului Mondial, desfăşurat pe circuitul Red Bull Ring (4,318 km) din Spielberg, fiind urmat pe podium, la o secundă și jumătate, de finlandezul Kimi Raikkonen (record pe ultimul tur) şi de germanul Sebastian Vettel, ambii de la Ferrari. 

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Austriei.  Bottas și Hamilton au abandonat

Momentul decisiv s-a petrecut în turul 14, când liderul Valtteri Bottas a trebuit să abandoneze din cauza unei probleme hidraulice.

Daniel Ricciardo a abandonat în turul 52, iar în turul 64, Hamilton s-a trezit într-o situație identică. A fost primul dublu abandon tehnic al celor de la Mercedes din 2014 și până în prezent. Max Verstappen l-a devansat cu o secundă și jumătate pe Kimi Raikkonen.

Sebastian Vettel a prins podiumul și a redevenit lider în clasamentul general. Vettel și Hamilton sunt despărțiți de un singur punct.

Pentru prima oară după 44 de curse, niciun pilot Mercedes nu a obţinut puncte. 

Iată clasamentul cursei: 
1. Max Verstappen (Olanda-Red Bull) 1h.21:56.024 
2. Kimi Raikkonen (Finlanda-Ferrari) la 1.504 
3. Sebastian Vettel (Germania-Ferrari) la 3.181 

În clasamentul piloţilor, Vettel are 146 de puncte şi este urmat de Hamilton, 145 de puncte, Raikkonen, 101 p, Ricciardo, 96 p, Verstappen, 93 p, Bottas, 92 p etc. 

În clasamentul constructorilor conduce Ferrari, 247 de puncte, urmată de Mercedes, 237 p, Red Bull 189 p, Renault, 62 p etc. 


Citește și RETROSPECTIVA POLITICĂ/ Săptămâna tensiunilor, cu ecouri la nivel internațional. Cele mai importante lucruri care s-au întâmplat

Citește mai multe despre auto pe Libertatea.

Comentarii