Mergi direct la conținut »
Rednic încearcă să mai facă un transfer important: îl vrea pe ”micul Pele”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Rednic încearcă să mai facă un transfer important: îl vrea pe ”micul Pele”

Rednic încearcă să mai facă un transfer important: îl vrea pe ”micul Pele”

[gallery ids="1381918,1381917,1381916"]

După ce l-a adus pe Mohammed Tchite, golgheter în Belgia și în Spania, ultima oară la FC Brugeș, Mircea Rednic, antrenorul Petrolului, mai încearcă o lovitură: vrea să-l aducă la Ploiești pe atacantul Ilombe ”Petit Pele” Mboyo (27 de ani), atacant sub contract cu Genk.

Jucătorul născut la Kinshasa, în RD Congo, dar care are și pașaport belgian, a fost trecut recent pe linie moartă de Genk, fiind trimis la echipa de tineret a clubului, din cauza comportamentului său în afara terenului. El a petrecut recent într-o discotecă din Hasselt, alături de mai mulți jucători de la Anderlecht, iar fotografiile compromițătoare de la party au apărut în presa din Belgia. Mboyo, care a revenit la pregătiri accidentat, cu entorsă la gleznă, a pretins că alunecat pe gheață, în fața casei lui din Bruxelles! Clubul l-a amendat și l-a amenințat cu punerea pe liber!

Mboyo, care a mai jucat jucat la Anderlecht și FC Bruges, are o viață de roman. În 2004, a intrat la închisoare, fiind acuzat de viol al unei minore. Pe pagina de wikipedia a fotbalistului se scrie că a fost un membru al uneia dintre cele cunoscute bande de stradă din Belgia. După ce a fost eliberat, a ajuns la Charleroi, a trecut apoi pe la Courtrai, iar din ianuarie 2011 e la Genk.

La Gent a devenit repede fotbalist important în lot, fiind desemnat chiar căpitan și bifând două selecții la națională. Cu toate acestea, după un penalty ratat în campionat, a făcut gesturi obscene la adresa suporterilor care l-au huiduit. Și-a cerut scuze, dar n-a mai primit niciodată banderola înapoi.
La seniori, ”Pele” a jucat pentru Charleroi (2008-2010, 38 de meciuri, 3 goluri), Courtrai (2010-2011, 21/ 6), Gent (2011-2013, 80/ 37) și Genk (2013-, 38/9). Mircea Rednic, care a preluat Gent în 2013, nu a mai lucrat cu Mboyo, fiindcă atacantul plecase la Genk.

Pe site-ul de specialitate transfermarkt.de, Mboyo e cotat la 4.000.000 de euro. Pentru ca jucătorul să poată fi transferat, Rednic trebuie să se fi înțeles cu șefii lui Gent pentru un împrumut până pe 2 februarie, data când s-a terminat perioada de transferuri în Belgia.

Mboyo, care a copilărit cu Vincent Kompany, căpitan al naționalei Belgiei, azi la Man. City, a fost la un pas de un transfer în Anglia, la West Ham, însă afacarea a picat din cauza suporterilor ”ciocănarilor”, care n-au fost de acord ca ”o persoană cu trecut de violator să vină în mijlocul nostru”. tehnica și corporalitate. O perlă rară”.

„> Cât a făcut pușcărie, a jucat la echipa închisorii, iar acolo a fost remarcat de cei de la Charleroi. Cum comportamentul lui ”Pele” a fost ireproșabil, a primit dispensă să se poată antrena cu clubul de lângă Bruxelles.Condamnat inițial la opt ani de închisoare, a făcut patru ani, fiind inclus în programul ”Fotbal în pușcărie”. Și-a recunoscut fapta, iar, în timp, a devenit un model pentru tinerii care se reabilitează.

 
 
Close
Close
Închide