MENIU CAUTĂ

Noi reglementări în domeniul pariurilor sportive și jocurilor de noroc. Impozitul, reținut la sursă și în mediul online

Distribuie

Noi reglementări în domeniul pariurilor sportive și jocurilor de noroc. Impozitul, reținut la sursă și în mediul online. În prezent impozitul la sursă se reține doar la pariurile off-line, care se pun la casele terestre.

Impozitul pe veniturile obținute din jocuri de noroc va fi reținut la sursă nu doar de către organizatorii de astfel de jocuri cu sediul în România, precum casele de pariuri terestre, ci și în cazul jocurilor online autorizate în țară, informează profit.ro.

O modificare în acest sens a fost aprobată, miercuri, de senatorii din comisia de buget, la propunerea Asociației Jocurilor de Noroc, cu argumentul că astfel este eliminată birocrația pentru contribuabili și sarcina administrativă pentru Fisc. 

Președintele Asociației Jocurilor de Noroc, Odette Nistor, fost președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), a amintit că, în prezent, pentru câștigurile din online, jucătorii trebuie să își declare singuri aceste venituri anual, spre deosebire, de pildă, în cazul caselor de pariuri, unde reținerea impozitului aferent câștigurilor este efectuată la sursă. Acestea sunt taxate cu 1%, pentru jucătorii care nu rulează sume mari de bani.

În plus, în urma reținerii la sursă, jucătorii nu mai sunt obligați să depună declarație anuală cu privire la aceste venituri și pot evita blocarea conturilor personale pentru sume derizorii. Modificarea a fost adoptată în unanimitate de membrii comisiei din Senat.

”Leagea absurdă” n-a trecut de Camera Deputaților

Inițiativa venită dinspre FRF, de a modifica Legea Sportului pentru ca federațiile să obțină un procent din activitatea caselor de pariuri, a fost respinsă la Camera Deputaților. Amendamentele FRF (care prevedeau ca un procent de 5% din încasări să meargă către cluburile sportive școlare) au stârnit furia caselor de pariuri, care au amenințat că vor scoate din ofertă evenimentele sportive din România. Legea ar urma să fintre în discuția plenului Parlamentului, înainte de a fi aprobată forma finală. Reprezentanții operatorilor de pariuri au avertizatcă legea, care a trecut de Senat, este ”absurdă” și că va fi contestată la Curtea Constituțională imediat ce va ieși de pe băncile de la Palatul Parlamentului.

Citește și:

Câți bani se învârt la pariuri sportive și la casino online și offline

Scandal pe bani la pariuri. Sorin Constantinescu, șeful cazinourilor din România, despre legea promovată de FRF: ”E cea mai absurdă”!

Ai jucat la pariuri pe internet? Află ce impozite ai de plătit

@ Amenzi mari pentru cei care nu declară la Fisc banii câștigați la pariuri

 

Comentarii