Libertatea: Nuno, ai devenit eroul partidei.
Nuno Claro: Nu cred că pot fi făcut erou. E adevărat, am făcut un meci foarte bun, am închis poarta timp de 120 de minute şi am reuşit să parez un penalty. Dar să ştii că eroi sunt toţi jucătorii.
Spune-mi cum ai trăit primul 11 metri.
Din momentul în care a aşezat mingea pe punctual cu var, am siţit că va executa în stânga mea. Milisavievici este un foarte bun jucător de picior stâng şi ştiam că chiar dacă îi ghicesc colţul trebuie să mă întind serios.
Mai ţii minte câte trofee ai câştigat în România?
Cum să nu!? În trei ani, am cucerit două titluri de campion, trei Cupe şi o Supercupă. Nu vreau să mă opresc aici.
Ai vreun gând de plecare?
Normal că nu. Lumea mă apreciază la Cluj, publicul mă iubeşte. Vreau să joc acum cu echipa în Liga Campionilor, unde avem de gând să facem o figură foarte frumoasă.
În cei trei ani, Paszkany a întârziat vreodată cu banii?
(Râde) Nu, niciodată. Dânsul pune foate mult suflet. De fapt, au fost cazuri în care a pus banii jos înainte de meciuri.
Cui îi dedici această victorie?
Familiei din Portugalia şi iubitei mele, care m-a încurajat din tribună!
„Naşul” n-a venit la meci
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, nu a putut asista la finala Cupei, de la Iaşi, deoarece s-a deplasat la Nyon (Elveţia), pentru a participa la adunarea Comitetului Executiv al UEFA, care a avut loc aseară. Pe ordinea de zi a şedinţei a fost dezbătută situaţia de licenţiere a cluburilor de fotbal, capitol la care România are probleme mari, din cauza datoriilor patronilor. Vineri, Sandu se va afla la Geneva, unde Turcia, Franţa şi Italia îşi vor depune candidaturile pentru organizarea Euro 2016. După ce cele trei ţări îşi vor prezenta aplicaţiile, Comitetul Executiv, din care face parte şi „Naşul”, se va retrage să voteze.
Show de 100.000 de euro
Spectatol total la finala Cupei, oferit de organizatori. În pauza meciului, un show cu lasere şi artificii a ridicat în picioare cei 12.000 de spectatori. Acompaniat de un foc de artificii, momentul i-a făcut pe toţi cei prezenţi să scoată telefoanele şi să filmeze. După partidă, artificiile au explodat din nou pe cerul din Iaşi, investiţia totală a organzatorilor fiind de 100.000 de euro.
„Fiara” a sărit la Deaconu
Înainte de startul loviturilor de departajare, „centralul” Alexandru Deaconu a tras la sorţi poarta la care se vor executa penalty-urile. De la Vaslui au venit căpitanul Wesley şi portarul Hăisan, iar de la clujeni au fost prezenţi Cadu şi Nuno Claro. Moldovenii au câştigat tragerea la sorţi şi Hăisan a ales ca meciul să se decidă la poarta în spatele căreia se afla galeria vasluiană. În acel moment, Deaconu i-a spus portarului că se va executa la poarta unde se află galeria venită de la Cluj şi că tragerea la sorţi a fost pur simbolică. Motivul? În spatele acelei porţi era o cameră de filmat mobilă. În acel moment, Lăcătuş, extrem de tensionat, s-a dus glonţ către Deaconu, să-i ceară socoteală. A apucat să îi adreseze câteva injurii şi a fost eliminat.
Ieşenii s-au dat clujeni
Suporterii celor două echipe, CFR Cluj şi FC Vaslui, s-au mobilizat serios pentru finala Cupei României. Vasluienii au luat cu asalt Iaşiul, venind în număr de 4.000. În peluza clujeană au luat loc aproximatv 1.000 de fani, printre care s-a aflat şi o brigadă a galeriei lui Poli Iaşi, rivala lui Vaslui. Războiul l-au început cu coregrafii şi l-au continuat cu mesaje ironice. „Cupa rămâne la Cluj!”, a fost mesajul ardelenilor, iar moldovenii au replicat: „Cine Fură-n România?”. Vasluienii nu şi-au uitat nici rivalii de la Poli Iaşi şi au afişat un mesaj pentru echipa proaspă retrogradată: „R.I.P. Poli”.