Mergi direct la conținut »
Palmaresul clubului Oțelul Galați va fi scos la licitație. Care este prețul de pornire pentru trofeul de campioană
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

Palmaresul clubului Oțelul Galați va fi scos la licitație. Care este prețul de pornire pentru trofeul de campioană

O expoziție inedită cuprinzând o parte din simbolurile gloriei de altădată a echipei de fotbal Oțelul, piese pe care Casa de Licitații Artmark le scoate la o licitație publică, poate fi vizitată de vineri până duminică, la Hotelul Galați.

Licitația va avea loc pe 23 februarie, la 19,30, la sediul Artmark (Palatul Cesianu-Racoviță, București). Conform unei decizii a Adunării creditorilor FC Oțelul, Casa de Licitații Artmark pune în vânzare obiectele ce au definit istoria sportivă a clubului gălățean.

„În total, licitația are 87 de piese scoase la vânzare. Unele piese cumulează, la rândul lor, mai multe, iar majoritatea lor are ca preț de pornire sub 100 euro. Vedetele licitației, palmaresul și marca pleacă de la 9.000 de euro împreună. Noi am fost solicitați de lichidatorul Clubului Oțelul, aflat în faliment, să ajutăm la punerea în valoare a unor obiecte care nu se supun regulilor insolvenței obișnuite și nu pot fi evaluate și, nevândându-se până acum, nu există o practică a evaluării și valorificării acestor obiecte. Noi, fiind o casă de licitații dezvoltată pe piața de artă și atingând și sectorul obiectelor cu valoare memorialistică, am fost contactați încercând să facem ce știm mai bine, să punem în valoare piese pe care un club de fotbal sau colecționar ar trebuie să le aibă, astfel încât istoria de peste 50 de ani a unui club de fotbal să nu moară”, a spus Cristian Gavrilă, șef divizie evaluare la Artmark.

Vor fi scoase la licitație 80 de trofee

„Este o licitație în premieră națională și, din câte știm noi și o premieră europeană. Este un eveniment care are o încărcătură emoțională, căci am remarcat din partea celor interesați de acest eveniment, emoții amestecate, nostalgie, amintiri și din păcate multă nemulțumire. Noi înșine avem regretul că se întâmplă așa ceva cu o echipă de top care a ajuns în această situație. Ce putem face este să oferim un sprijin… E adevărat, nu este foarte simplu să digeri un astfel de eveniment, dar dacă licitația va avea succes și dacă echipa locală Suporter Club poate prelua marca echipei, iată șansa de renaștere a unui simbol”, a spus și Valeriu Sângeorzan, director de marketing, comunicare și PR la Artmark.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

Printre obiectele scoase la licitație, cel mai scump pachet este palmaresul FC Oțelul, cuprinzând nu mai puțin de 80 de trofee, inclusiv Supercupa României 2011 și campionatul național Liga I 2010-2011 — preț de pornire 9.000 de euro. Sunt însă și alte obiecte scoase la licitație: tricouri purtate de jucători (Daniel Popescu, Liviu Băjenaru, Sergiu Costin sau Cornel Râpă) în meciurile din Champions League — prețuri de pornire, minimum 50 de euro, 200 de piese de echipament sportiv, gen geantă sport conținând opt echipamente formate din șort și tricou de joc, purtate în Liga I 2010 de Gabriel Giurgiu, Cornel Râpă, Cristian Sîrghi, Skubic, Gabriel Paraschiv, Silviu Ilie, Adrian Sălăgean și Cătălin Iorga — preț 175 euro, istoria FC Oțelul Galați în imagini, colecția oficială de fotografii și afișe a clubului, 106 piese (loturile componente detaliate pe www.artmark.ro) — preț 3.500 de euro, și chiar și caricaturile a zece personalități sportive — preț 1.000 de euro, ori fulare pentru suporteri, fanioane etc.

Close
Închide
  Close