Întrebat ce părere are despre faptul că toţi foştii mari fotbalişti îl susţin pe Ionuţ Lupescu în alegerile programate la 18 aprilie, Burleanu a răspuns: „Domnul Cămătaru e un fotbalist mare? Domnul Geolgău, domnii Belodedici, Vlădoiu, Mutu sau Contra sunt? Noi am spus că FRF este a tuturor generaţiilor care au jucat fotbal. Fotbalul în România nu a început cu o generaţie şi nici nu s-a terminat cu o anumită generaţie. Trebuie să integrăm toate generaţiile în fotbalul românesc. Am văzut anumite persoane care sunt susţinători vehemenţi (n.r. – ai lui Ionuţ Lupescu), dar aceste persoane sunt fără angajamente, fără contracte de muncă. Vorbim de domnul Ganea, de domnul Prunea, de domnul Kassai, de domnul Răducioiu… nu ştiu cum se face, dar atunci când apar alegeri la nivel de federaţie imediat se coagulează un grup de persoane lipsite de locuri de muncă şi încearcă să clameze diferite obiective înalte de salvare a fotbalului românesc”.

Burleanu a menţionat că nu va organiza un eveniment de lansare a candidaturii şi a precizat că îl invită pe preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, la întâlnirile lui cu cei 257 de membri afiliaţi. „Am început campania electorală de acum patru ani. Toate cheltuielile de campanie sunt suportate din veniturile personale. Am văzut că domnul Iorgulescu a spus că îşi doreşte să vină şi la lansarea candidaturii mele. Eu acum sunt în campanie, îl aştept pe domnul Iorgulescu să vină cu mine la cele 257 de întâlniri. Pentru că aşa înţeleg eu să îmi fac lansarea programului electoral, prin întâlniri cu fiecare membru afiliat al FRF”, a adăugat Răzvan Burleanu, citat de Agerpres.

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu, care a ocupat până de curând funcţia de director al Comisiei Tehnice a UEFA, şi-a lansat oficial, la 26 februarie, candidatura la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal.

La evenimentul în care şi-a prezentat programul de candidatură au fost prezenţi numeroşi foşti jucători şi oameni de fotbal. Printre cei care i-au oferit susţinerea lui Ionuţ Lupescu s-au aflat Florin Răducioiu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu, Cristian Chivu, Victor Piţurcă, Florin Prunea, Adrian Ilie, Ioan Andone, Ştefan Iovan, Gino Iorgulescu, Marius Lăcătuş, Tudorel Stoica, Daniel Timofte, Daniel Niculae, Ciprian Marica, Daniel Pancu, Basarab Panduru, Costel Gâlcă, Adrian Iencsi, Răzvan Raţ, Gheorghe Mihali, Gheorghe Mulţescu, Ionel Ganea, Ioan Andone, Dorin Mateuţ, Dumitru Stângaciu, Bogdan Stelea, Cristian Balaj, Adalbert Kassai, Mircea Sandu, Pompiliu Popescu, Justin Ştefan şi Robert Pongracz.

Chiar dacă nu au fost prezenţi, au transmis mesaje video de susţinere doi mari antrenori ai fotbalului european, Alex Ferguson şi Mircea Lucescu.

Alegerile sunt miercuri, 18 aprilie, ora 11:00

Adunarea Generală de alegeri a Federaţiei Române de Fotbal a fost convocată de Comitetul Executiv pentru data de 18 aprilie 2018, ora 11,00. Două sute cincizeci şi şapte de membri afiliaţi au drept de vot la alegerile pentru şefia FRF din 18 aprilie.

Conform Statului FRF, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este cu 15 zile înainte de data alegerilor.

 

257 de membri afiliaţi au drept de vot