15 Noi. 2017 08:50

România – Olanda 0-3. Dick Advocaat, surprins de proporțiile scorului: ”Nu ne așteptam să câștigăm atât de ușor”

Distribuie

Selecționerul echipei naționale de fotbal a Olandei, Dick Advocaat, a declarat, marți seara, într-o conferință de presă, că nu se aștepta la o victorie așa de ușoară în amicalul cu România (scor 3-0), în special după ce a văzut amicalul de săptămâna trecută câștigat de "tricolori" cu 2-0 în fața Turciei, informează Agerpres.

„Nu știi niciodată la ce să te aștepți când joci în deplasare cu România. Ei au jucat foarte bine în precendentul amical cu Turcia. Așa că nu ne așteptam să câștigăm așa de ușor, cu 3-0, în România. Dar a fost un meci important pentru noi. E un sentiment plăcut să ne întoarcem acasă știind că din ultimele 8 partide am câștigat 7. E un moral bun pentru a o lua de la capăt (n.r. – după ratarea calificării la CM 2018)”, a spus Advocaat.

Advocaat, la ultimul meci pe banca Olandei

„Am văzut meciul naționalei României cu Turcia și am observat presingul ei. Atunci au jucat mai mult 4-2-4. Știam asta și trebuia să facem ceva în acest sens. La început a fost un pic dificil, dar apoi am dictat jocul și ne-am creat ocazii bune. Am marcat 3 goluri într-o partidă în deplasare. Iar pentru Olanda nu e ușor să înscrie 3 goluri în deplasare”, a adăugat el.

Dick Advocaat a menționat că nu s-a răzgândit asupra deciziei de a renunța la funcția de selecționer. „Voi renunța la funcția de selecționer, nu am revenit asupra deciziei. Am hotărât asta în momentul în care am semnat contractul cu federația olandeză. Am spus la momentul respectiv că nu voi rămâne în funcție indiferent dacă ne vom califica la Cupa Mondială sau nu”, a afirmat Advocaat.

Loading...
Comentarii