O postură care nu prea ne place și care ar putea crea probleme tricolorilor.
”Mai bine eram ”buturuga mică” în această grupă, adică să nu facem parte din prima urnă valorică. Spun asta pentru că mai toate performanțele echipei naționale le-am reușit în meciurile în care nu porneam drept favoriți. Acum suntem ”buturuga mare” a grupei și toți vor fi atenți la jocurile împotriva noastră”, a declarat, ieri, pentru Libertatea, Mircea Rădulescu.
Fost selecționer al României în perioada 1990-1992, Rădulescu este de părere că și pregătirea meciurilor de către staff-ul tehnic al naționalei va întâmpina probleme. ”Dacă până acum se reproșa că echipa noastră joacă defensiv, acum statulul ne va obliga să ieșim la joc. Dar acest lucru impune anumite riscuri. Dacă nu dai gol, riști să primești tu. E complicat, registrul tactic va trebui modificat, iar selecția jucătorilor făcută ca atare. O dată cu această clasare în top 10 mondial, au crescut și pretențiile”, ne-a mai precizat fostul șef al Școlii de Antrenori. Acesta este însă convins de faptul că, dacă va reuși să se califice la turneul final din Rusia, naționala României va ajunge cu adevărat printre reprezentativele de clasă din lume. Tricolorii vor debuta în preliminariile pentru CM 2018 cu Muntenegru, la București, pe 4 septembrie 2016.
Adversarii României văzuți de fostul selecționer
Danemarca – ”Probabil, adversara ca mai de temut din grupă. Indiferent de ce generație a avut, Danemarca s-a impus printr-un joc combinativ. Jucătorii dau dovadă de multă imaginație, au o pregătire fizică exemplară și o mentalitate de învingători”
Polonia – ”După o perioadă mai tulbure, fotbalul polonez a făcut progrese vizibile în ultimii ani. Acum, reprezentativa leșilor beneficiază de o generație cu muți jucători aflați în campionate puternice. Și Polonia candidează cu temei la lupta pentru primul loc”
Muntenegru – Provenind din spațiu ex-iugoslav, Muntenegru se prezintă ca o națională extrem de virilă. O echipă care n-are complexe, formată din luptători care practică un fotbal bazat pe tehnică și viteză. Beneficiază de câțiva fotbaliști de valoare”
Kazahstan – ”În ultimul timp, în Kazahstan s-a investit masiv în fotbal, iar acest lucru se reflectă și la echipa națională. Prin faptul că au fost aduși jucători și antrenori buni, fotbalul kazah a crescut destul de mult și, probabil, va mai crește”
Armenia – ”Are o anumită tradiție în fotbalul european, iar acum naționala a scos capul în lume. Jucătorii au viteză și determinare și, lucru foarte important, nu mai poți să spui dinainte că bați Armenia. Mai ales în meciul pe care-l vom disputa în deplasare”