14 Ian. 2018 08:28

Scandal uriaș produs de arbitrii români Din și Dinu la Campionatul European de handbal masculin 2018. ”Să rămână ei, iar noi să ne apucăm de minerit”

Distribuie

Scandal uriaș produs de arbitrii români Din și Dinu la Campionatul European de handbal masculin 2018. ”Îi cunoaștem, EHF îi știe foarte bine.. Așa că să rămână ei, noi să ne apucăm de minerit”.

Într-o atmosferă tensionată, cu peste 10.000 de oameni în tribune, Macedonia a învins Slovenia, duminică, 25-24, la Zagreb, în Grupa C de la Euro 2018.

A fost un meci intens, tare, dur, în care arbitrii români Din și Dinu au dictat 17 eliminări, 7 – Macedonia, 11 – Slovenia, slovenul Cingesar a fost eliminat definitiv, iar staff-urile celor echipe au protestat la aproape orice decizie.

Experimentații români, aflați la ultimul turneu final înainte de retragere, au dus la capăt partida dificilă, dar reacțiile n-au contenit să apară.

Cei mai virulenți au fost slovenii.

Scandal uriaș produs de arbitrii români Din și Dinu la Campionatul European de handbal masculin 2018: "Mineritul este mult mai ușor pentru mine".

Selecționerul Veselin Vujovici a explodat la conferința de presă, citată de jurnalele slovene Ekipa și Delo.

"
Am 45 de ani în handbal, iar ei îmi spun că nu cunosc regulile acestui sport! După acest meci, mi-am dat seama că handbalul nu este un joc pentru spectatori, ci pentru niște gentlemani cu fluier care decid ce și cum vor ei. Nu am înțeles ce au făcut acești doi români în 90% dintre situații. Dacă oamenii din EHF evaluează arbitrajul acesta ca fiind bun, ar fi înțelept să ne lăsăm de sport, să ne facem mineri. Mineritul este mult mai ușor pentru mine decât să fiu antrenor la un asftel de meci.
Vom încerca să învingem Germania și Muntenegru pentru a ne califica".

Cine e Vujovici. Palmares uriaș

În timpul carierei sale, Veselin a jucat pentru RK Metaloplastika, Barcelona și Granollers. Cu Metaloplastika a câștigat două Cupe ale Campionilor (1985 și 1986) și are una și cu Barcelona (1991). El a fost primul jucător care a primit titlul de jucător al anului IHF. În 1984 a fost membru al echipei de handbal din Iugoslavia care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice. A jucat toate cele șase meciuri și a marcat 28 de goluri. Patru ani mai târziu a făcut parte din echipa iugoslavă care a câștigat medalia de bronz. A jucat din nou toate cele șase meciuri și a marcat 29 de goluri.

În 1986 a fost numit cel mai bun sportiv al Iugoslaviei.

E campion mondial în 1986, argint mondial în 1982, și bronz european în 1996.

Palmares jucător
Metaloplastika Šabac
Prima Ligă Iugoslavă: 1981-82, 1982-83, 1983-84, 1984-85, 1985-86, 1986-87, 1987-88
Cupa Iugoslavă: 1980, 1983, 1984, 1986
Liga Campionilor EHF: 1984-85, 1985-86

Barcelona
Liga ASOBAL: 1990-91, 1991-92
Cupa Regelui: 1990, 1993
Supercopa ASOBAL: 1988-89, 1989-90, 1990-91, 1991-92
EHF Champions League: 1990-91
Liga Catalană: 1990-91, 1991-92, 1992-93

Granollers
Copa ASOBAL: 1994
Cupa EHF: 1995

Antrenor
Serbia
2000 Olimpice de la Sydney – locul 4

Ciudad Real
Cupa Regelui: 2003
Cupa Cupei EHF: 2002, 2003

Serbia și Muntenegru
Campionatul Mondial U-19: 2005

Vardar
Super League din Macedonia: 2006-07, 2008-09, 2012-13
Cupa Macedoniei: 2007, 2008, 2012
Liga SEHA: 2011-12

Al Saad
Prima Divizie Qatar: 2009-10
Qatar Crown Prince Cup: 2010

Zagreb
Dukat Premier League: 2014-15, 2015-16
Cupa Croației: 2015

Slovenia
2017 Campionatul Mondial – locul 3

Individual
Sportivul anului în Iugoslavia – 1986
IHF Jucătorul al anului – 1988

Loading...
Comentarii