Mergi direct la conținut »
Scandalul Steaua - echipa națională, pe rolul instanțelor federale. ”Reghe va fi judecat la Disciplină. Riscă între trei și șase luni de suspendare, timp în care nu are voie nici să antreneze echipa”! ”Nu suntem în Rwanda!”. Se referă, de fapt, la un caz din Mauritania, prezentat de SportNews!
Sport Libertatea > Sport

Scandalul Steaua – echipa națională, pe rolul instanțelor federale. ”Reghe va fi judecat la Disciplină. Riscă între trei și șase luni de suspendare, timp în care nu are voie nici să antreneze echipa”! ”Nu suntem în Rwanda!”. Se referă, de fapt, la un caz din Mauritania, prezentat de SportNews!

ACTUALIZARE, ora 19:00 / Laurențiu Reghecampf a declarat la Digi Sport că nu există motive pentru a fi suspendat de Comisia de Disciplină.

De Petre Dobrescu,

”Nu am jignit pe nimeni. Le-am spus celor de la FRF încă din 15 decembrie că va fi o problemă cu acest turneu al naționalei. Nu este nicio problemă dacă nu am aceleași opinii cu ale selecționerului. 

Nu am decis singur. Dacă clubul Steaua ar fi hotărât ca jucători să meargă la lot, mergeau. Ar trebuie să ne suspende pe toți”.

Reghe s-a referit și la insinuarea selecționerului, potrivit căreia Steaua i-ar fi obligat pe jucători să semneze niște angajamente prin care aceștia să renunțe la echipa națională. 

”Nu este adevărat. Este o nebunie. Nu suntem în Rwanda, acolo unde regele se plictisește, oprește meciul și pune jucătorii să bată lovituri de la 11 metri”, a precizat antrenorul Stelei. 

Tehnicianul campioanei a încercat să minimalizeze conflictul cu selecționerul: ”Avem alte probleme de rezolvat. Princincipalul nostru obiectiv este să revenim în Ghencea de la 1 februarie”.

Reghecampf a vorbit și despre jucătorii pe care încearcă să-i transfere: 

”Pentru Andrei Ivan ar fi mai bine să joace la Steaua, unde are liniște și poate câștiga campionatul, decât la Espanyol, echipă care se luptă pentru evitarea retrogradării în Primera Division.

Îi dorim în continuare pe Budescu și pe Enache, dar și pe Găman”.

Steaua va avea de vineri încă un jucător nou la antrenamente. E vorba de germanul Gebhart.

Gebhart ajunge în seara asta în Antalya. Am rezolvat problemele şi de mâine va intra la antrenamente. Vom vedea nivelul lui de pregătire, ştiu că s-a antrenat cu echipa secundă a lui Nurnberg”, a mai spus antrenorul campioanei.

Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
Recomandări
Cazul șocant al unei românce care stă închisă alături de pedofili și criminali de copii din UK. Ce a făcut
 

Când a spus despre Rwanda, Reghe s-a referit, de fapt, la Mauritania, unde președintele țării a oprit meciul din Supercupă, fiindcă îl plictisea, și a decis să se execute direct lovituri de departajare. 

Citește mai multe:

Demență! Președintele Mauritaniei a întrerupt meciul din Supercupă, fiindcă îl plictisea! La noi – partidă demonstrativă pentru Klaus Iohannis!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Cazul celor 6 steliști care au boicotat echipa națională pentru turneul de la Belek (Turcia), atitudine pe care au avut-o la îndemnul antrenorului stelist Laurențiu Reghecampf (40 de ani), va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină a FRF. Comitetul Executiv al federației, organism reunit miercuri – în prima ședință a anului, nu a luat nicio decizie în acest litigiu, pasând totul pentru după Euro 2016, când va avea loc o analiză a activității de la nivelul echipei naționale.

Incertitudinea în care FRF a plasat scandalul transmite o stare de frică din partea angajaților de la ”Casa Fotbalului”, care, deși au legi și regulamente la dispoziție, au preferat să lase cazul în aer. FRF se teme ca nu cumva să supere Steaua, dacă echipa campioană ar fi pedepsită, dar nu vrea să deranjeze nici cluburile rivale campioanei. Acestea din urmă, dacă ar vedea că Steaua este iertată, ar putea boicota, la viitoarele acțiuni, naționala. Și ar ieși, astfel, un haos!

Totuși, un om va fi tras la răspundere, după tot acest balamuc. Este vorba despre antrenorul stelist Laurențiu Reghecampf. Cel puțin așa susține Auraș Brașoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF.

Iordanescu-CEXFRF

”Jucătorii Stelei nu riscă nimic, fiindcă ei nu au spus clar că nu răspund convocării. Cel care a fost peste limita admisă în declarații a fost Reghecampf. În cazul lui, va decide Comisia de Disciplină, care urmează să fie sesizată. Regulamentul prevede sancțiune, într-un astfel de caz. Riscă între trei și șase luni de suspendare, timp în care nu are voie nu doar să nu stea pe bancă, ci nici să antreneze echipa! Este vorba despre articolul 84 din Regulamentul Disciplinar. Valeriu Argăseală nu va fi judecat și nici clubul Steaua nu riscă depunctarea. Nu văd de ce. Omul (n.r. – Argăseală) n-a fost folosit cuvintele lui Reghecampf. Când s-a votat turneul în Comitetul Executiv, la ședința de 29 octombrie, Argăseală s-a abținut. Asta nu însaemnă nici că s-a împotrivit, dar nici că a fost de acord!”.

Facsmil FRF - Reghecampf

Auraş Braşoveanu, preşedintele Farului FOTO: sptfm.ro

Auraş Braşoveanu, preşedintele Farului FOTO: sptfm.ro

Dacă va fi suspendat, Laurențiu Reghecampf ar ajunge astfel în situația lui Mirel Rădoi, care și-a compromis viața la Steaua tocmai pentru că era legat de mâini și de picioare, neavând licență de antrenor (de fapt, nu avea nici măcar carnet de antrenor). Mirel Rădoi nu putea da indicații la meciuri, deși stătea pe bancă, și nu avea voie să conducă ședințele de pregătire.

RECOMANDĂRI
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO
Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
Close
Închide
  Close