„Federația Română de Fotbal a luat la cunostință decizia DNA Timișoara de a schimba calitatea domnului Chivorchian din cea de martor în cea de «pus sub acuzare». Fiind un caz care se referă la o activitate anterioară, făra legatură cu Federația Română de Fotbal, nu am avut informații despre aceste proceduri pînă în acest moment. Înțelegem că este vorba despre o anchetă în desfășurare și nu despre o sentință. Vom urmări cazul, ne vom informa constant în privința derulării acestuia și așteptam hotărîrea instituțiilor competente”.

UPDATE 15.00. DNA a emis un comunicat prin care prezintă acuzațiile aduse lui Chivorchian.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul CHIVORCHIAN HAIC GHEORGHE, director executiv al unui club de fotbal, la data faptelor, în prezent secretar general al Federației Române de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora:

Vom plăti mai mult pentru o vacanță în Thassos, anul acesta. Creșterile de tarife anunțate de hotelierii greci
Recomandări
Vom plăti mai mult pentru o vacanță în Thassos, anul acesta. Creșterile de tarife anunțate de hotelierii greci

În cursul anului 2008, angajați din cadrul Consiliului Județean Timiș, cu știință, au întreprins demersurile necesare, pentru alocare unor sume de bani în vederea susținerii echipei de fotbal ce aparținea S.C. Politehnica 1921 Știința Timișoara & Invest S.A.
Concret, aceștia au avizat, cu încălcarea dispozițiilor legale, o hotărâre a Consiliului Județean Timiș și au semnat un protocol de colaborare pentru realizarea unui proiect de ridicare a nivelului performanței sportive și asigurarea condițiilor de accedere și participare a echipei la competițiile de club UEFA.
În baza acestor documente, cu încălcarea dispozițiilor legale, au fost acordate societății comerciale mai sus menționate, care la acel moment înregistra restanțe la plata obligațiilor către bugetul de stat și către finanțatorul Consiliul Județean Timiș, mai multe sume de bani totalizând peste 1.000.000 euro, sumă ce constituie prejudiciu adus bugetului Consiliului Județean Timiș.
Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că, după aprobarea finanțării, în scopul întocmirii și efectuării înregistrărilor financiar contabile de către angajații Consiliul Județean Timiș a sumelor de bani virate către firma respectivă, inculpatul Chivorchian Haic Gheorghe, pentru a sprijini activitatea infracțională a angajaților respectivi, a prezentat și depus documente false din care rezulta că sumele de bani acordate au fost utilizate pentru achitarea drepturilor de natură salarială sau asimilată veniturilor către jucătorii de fotbal legitimați la clubul de fotbal respectiv.
În realitate acești bani au fost utilizați de către firma respectivă în alte scopuri, respectiv pentru plata datoriilor și penalităților anterioare aferente acestor datorii rezultate din contractele de închiriere și întreținere a stadionului „Dan Păltinișanu” aflat în proprietatea Consiliului Județean Timiș și închiriat echipei de fotbal, precum și pentru plata datoriilor fiscale stabilite în sarcina clubului de fotbal rezultate din executări silite efectuate de organele fiscale ale Ministerului Finanțelor Publice, etc.

Impact violent în gara din Galați, între o locomotivă și trenul la care urma să fie cuplată. Patru persoane au fost rănite. Cu ce viteză mergea locomotiva
Recomandări
Impact violent în gara din Galați, între o locomotivă și trenul la care urma să fie cuplată. Patru persoane au fost rănite. Cu ce viteză mergea locomotiva

Inculpatului Chivorchian Haic Gheorghe i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicat.

Pe lîngă acuzațiile de complicitate la abuz în serviciu, secretarului general al FRF i se mai aduc acuzații de infracțiuni de fals.  

UPDATE 13.00: Deși inițial a fost chemat ca martor, Chivorchian a fost pus sub acuzare de DNA, potrivit pressalert.ro. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și de mai multe decontări duble făcute în perioada în care era președinte al clubului.


Gheorghe Chivorchian, numărul doi din FRF, a fost audiat, în această dimineaţă, la sediul DNA Timişoara, informează pressalert.ro.

Secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal a venit special în oraşul de pe malurile Begăi pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care procurorii anticorupţie investighează finanţarea ilegală a echipei de fotbal a lui Marian Iancu, Poli Timişoara, de către Consiliul Judeţean Timiş.Gheorghe Chivorchian a fost preşedintele clubului de fotbal Politehnica Timişoara în perioada 2007-2011. În acest dosar, DNA Timişoara i-a pus sub acuzare şi le-a pus sechestru pe avere fostului preşedinte al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi fostului secretar al instituţiei, Petrişor Nădăştean.Conform raportului Curţii de Conturi, prejudiciul adus statului de către cei de la CJT a fost de 9.950.000 lei. Auditorii curţii au stabilit, printre altele, faptul că echipa de fotbal a decontat aceleaşi facturi atât la Consiliul Judeţean Timiş, cât şi la Primăria Timişoara, cele două instituţii publice care au finanţat ilegal clubul. Vom reveni cu amănunte.

REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”
Recomandări
REPORTAJ. Un castel vechi de secole, din Ardeal, lăsat în voia sorții de beneficiarii retrocedării și de autorități: „Nu sunt fantome aici, doar sărăcie!”

Chivorchian a ieşit la 11.20 de la audieri, însoţit de avocat, şi a confirmat că a fost audiat în calitate de martor. “Urmează să mai venim şi să răspundem la întrebările puse de domnul procuror. În opinia mea, atâta timp cât Consiliul Județean a aprobat şi un prefect nu a atacat-o în contencios, finanțarea mi s-a părut legală. Era un contract care, de fapt, stipula clauze foarte clare, în sensul performanţelor sportive care puteau să fie premiate. Nu ştiu de decontări duble şi când am mai multe date vă răspund cu drag. O zi bună”.