Mergi direct la conținut »
SENZAȚIONAL. Dado Arnautovici și Sasa Ocokoljici s-au întors pe parchet, în divizia Onoare
Sport Libertatea > Sport > SENZAȚIONAL. Dado Arnautovici și Sasa Ocokoljici s-au întors pe parchet, în divizia Onoare

SENZAȚIONAL. Dado Arnautovici și Sasa Ocokoljici s-au întors pe parchet, în divizia Onoare

Vladimir Arnautovici și Sasa Ocokoljici, antrenorul principal și ”secundul” de la Asesoft Ploiești, au revenit pe parchet! Invitați de managerul general Alexandru Iacobescu să joace într-un meci în Divizia Onoare (Bucuresti), cei doi tehnicieni au făcut spectacol și au amintit de vremurile lor bune!

Arnautovici a terminat cu 34 de puncte (5 din 10 de 3 puncte), iar Ocokoljici – cu 24, plus 7 recuperări si 7 assist0uri! Iacobescu a contribuit si el cu 19 puncte pentru o victorie categorică în fața celor de la Intersport (87-67), într-un meci disputat în sala ”Leu” din Capitală! Dacă vor păstra aceeasi formula, vor trebui să schimbe numele echipei, din Emagic în… Suntmagici!

Vladimir Arnautovici, născut la data de 2 decembrie 1971, la Banja Luka, Bosnia, a evoluat pe postul de extremă. Recunoscut pentru lejeritatea cu care marca din afara semicercului, Vlado a fost și este foarte respectat in Romania. A jucat la Ploiesti în perioada 2001-2004, cîștigând cu CSU Asesoft Ploiești un campionat și o cupă. A fost, în 2002, al doilea marcator al campionatului intern, cu 624 de puncte, și a reușit 143 de cosuri de trei puncte (40,7%) în 34 de meciuri.

Ca antrenor, Dado a câștigat, alături de Asesoft, două eventuri (2008 si 2009) si alte patru titluri de campion (2010, 2012, 2013, 2-14). A cucerit și Supercupa, chiar în acest an. A fost declarat de două ori „cel mai bun antrenor din campionatul României”.

Sasa Ocokoljici s-a întors la CSU Asesoft Ploiești în această vară. Unul dintre cei mai valoroși și de succes baschetbaliști străini care au jucat vreodată în România e antrenor-asistent pentru Vladimir Arnautovici la campioana în exercițiu a României. Născut pe data de 21 octombrie 1976, la Podgorica, pe teritoriul actualului Muntenegru, Sasa a jucat la formația prahoveană în perioada 2004/07. El a ratat mare parte din primul sezon, atunci când Asesoft a câștigat FIBA EuropeCup, însă a contribuit la câștigarea titlurilor naționale în 2006 și 2007. De asemenea, el a fost cel mai bun marcator al ploieștenilor în aceleași ediții la nivel de EuroChallenge.
După despărțirea de Asesoft, Ocokoljic a jucat pentru BC Kiev (Ucraina), Zlatorog Lasko (Slovenia), Ironi Naharia (Israel), Swisslion (Serbia), Keravnos (Cipru), PBG Poznan (Polonia), Feni Industries (Macedonia) respectiv Borac Cacak (Serbia). Înainte să ajungă în România, el a evoluat la Ricoh Amsterdam (Olanda). Pe lângă campionatele naționale ale țărilor enumerate, Sasa a jucat la nivel de EuroCup, EuroChallenge și Liga Balcanică.

 
 
Close
Close
Închide