Mergi direct la conținut »
Silvio Berlusconi este implicat într-un nou dosar de prostituție. A fost pus sub acuzare
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Silvio Berlusconi este implicat într-un nou dosar de prostituție. A fost pus sub acuzare

Silvio Berlusconi este implicat într-un nou dosar de prostituție. A fost pus sub acuzare

Silvio Berlusconi a fost inculpat într-un nou dosar și a fost trimis în judecată sub acuzația de corupere de minori într-un nou dosar de prostituție legat de faimoasele sale ”petreceri exotice”, scrie presa italiană.

Cazul datează din anii 2008-2009, când un antreprenor tânăr şi ambiţios din Bari, Giampaolo Tarantini, ducea escorte la petrecerile organizate la reşedinţele lui Berlusconi de la Roma şi din Sardinia, pentru a-i câştiga bunăvoinţa.

Tarantini a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru incitare la prostituție, iar Berlusconi este acuzat că l-a plătit pe omul de afaceri pentru ca în cursul procesului să nu dezvăluie cele mai delicate detalii ale acestor petreceri.

Procurorii susțin că Berlusconi i-a furnizat lui Tarantini „sute de mii de euro, asistenţă legală şi un loc de muncă” pentru a-i minţi pe magistraţi.

Fostul premier italian nu a negat că i-a dat bani lui Tarantini, dar a explicat că nu a făcut decât „să ajute o persoană şi o familie cu copii care se aflau şi se află în mari dificultăţi financiare”.

„Suntem încrezători că, după deschiderea procesului, Berlusconi va fi rapid achitat”, a comentat avocatul său obişnuit, Nicolo Ghedini, citat de site-ul cotidianului La Repubblica.

Berlusconi va fi judecat la Bari, iar primul termen din dosar este stabilit pentru 4 februarie.

În primăvara acestui an, Silvio Berlusconi, proaspăt reabilitat, a fost trimis din nou în judecată după ce un procuror din Roma îl acuză de corupere de martori în legătură cu scandalul Rubygate, scrie presa internațională.

Procurorii italieni îl acuză pe fostul premier că i-a plătit de-a lungul anilor 157.000 euro lui Mariano Apicella, un cântăreţ din Napoli, pentur a depune mărturile falsă în procesul său.


Citește și: Paradoxul Metrorex | În timp ce sindicatul cere majorări de 42%, compania se împrumută şi pune gaj trenuri pentru plata lucrărilor din Drumul Taberei


 

Close
Închide
  Close