Mergi direct la conținut »
Slavia Praga - CFR Cluj 1-0, în play-off-ul din Liga Campionilor (în tur: 1-0). Ardelenii pierd duelul pentru 15.000.000 de euro! Mai departe, grupele Ligii Europa
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Slavia Praga - CFR Cluj 1-0, în play-off-ul din Liga Campionilor (în tur: 1-0). Ardelenii pierd duelul pentru 15.000.000 de euro! Mai departe, grupele Ligii Europa

Slavia Praga – CFR Cluj 1-0, în play-off-ul din Liga Campionilor (în tur: 1-0). Ardelenii pierd duelul pentru 15.000.000 de euro! Mai departe, grupele Ligii Europa

La capătul unui joc modest la Praga, CFR Cluj a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, dar merge mai departe, in grupele Ligii Europa.

AICI, toate detaliile

Slavia – CFR Cluj 1-0 (in tur 1-0)

Boril (67)

Duelul cu cehii la care sunt legitimați românii Nicolae Stanciu și Alexandru Băluță se reia de la scorul de 1-0, Slavia câștigând în Gruia cu golul marcat de Masopust (28). În tur, Omrani a irosit o lovitură de pedeapsă.

Echipe probabile
Slavia Praga: Kolar – Coufal, Kudela, Hovorka, Zeleny – Husbauer, Soucek – Masopust, N. Stanciu, Olayinka – Yusuf. Antrenor: Jindrich Trpisovsky.

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Bordeianu -C. Deac, L. Aurelio, Djokovici, Omrani – Țucudean. Antrenor: Dan Petrescu

ACTUALIZARE 28 august. Dan Petrescu, la conferința de presă:

”Celtic avea individualități extraordinare, dar Slavia e o echipă fantastică. Dacă n-ar fi întâlnit-o pe Chelsea, cred că ar fi câștigat Europa League. Asta spune tot de forța echipei. Pe teren propriu a pierdut doar un meci cu Chelsea, pe care l-am urmărit aseară. E o echipă fantastică. Suntem realiști, înțelegem că ei sunt favoriți, mai ales că în meciul tur n-am reușit să marcăm.

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”
Recomandări

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”

Slavia a câștigat ultimul meci din campionat cu a doua echipă. Ei n-au nicio problemă de efectiv, dar noi avem 3 jucători importanți care nu vor fi pe teren. Slavia n-are nicio accidentare. Culio, Vinicius și Cestor sunt accidentați. Și Țucudean dacă era 100% în primul meci, altul era rezultatul. 

Mâine jucăm al 16-lea meci în 46 de zile, ceva inuman! E al 8-lea meci în Champions League. Pe vremuri erau 17 meciuri în tot sezonul, acum le jucăm în 50 de zile. Mâine pe teren nu trebuie să avem scuze, trebuie să intrăm și să dăm totul și să nu avem regrete”.

”Obiectivul nostru e să luptăm până în ultima secundă și să întoarcem scorul pentru a ne califica mai departe. Slavia e o echipă agresivă, o echipă cu mai multă calitate decât ce avem noi în România. Dar noi am demonstrat în meciurile anterioare că am jucat bine și ne-am calificat în fața unor echipe puternice”
Mario Camora, fundaș CFR Cluj

”Ne avantajează rezultatul primului meci, dar ei vor veni hotărâți să câștige pentru a se califica”, a spus și antrenorul cehilor, Jindřich Trpišovský.

Antrenamentul oficial al ardelenilor

————-

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western
Recomandări

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western

Ceferiștii au sosit azi, la 11.00, la Praga. Colecționarii l-au așteptat pe antrenorul Dan Petrescu la aeroport și i-au cerut să le semneze pe mai multe albume cu fotografii sau abțibilduri. ”Super-Dan” a avut răbdare cu toată lumea.

Și jucătorii au dat autografe

Azi, la 18:30, e programată conferința de presă a campioanei României, urmată de antrenamentul oficial, de la 19:00.

Toate biletele au fost epuizate. 21.000 locuri este capacitatea stadionului Sinobo Arena din Praga, noua denumire a arenei ”Eden”.

Partida decisivă pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor de pe Sinobo Stadium va fi oficiată de italianul Gianluca Rocchi, asistat la cele două tușe de Filippo Meli și Giorgio Peretti. Al patrulea oficial va fi Paolo Valeri, în timp ce de arbitrajul video se va ocupa Michael Fabbri.  

„Vom face un meci bun, sperăm să întoarcem rezultatul. Noi am avut ocazii și în meciul tur, dar n-am fost inspirați și n-am marcat. Sper să o facem acum!” – George Țucudean.

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

Adrian Păun: „Puterea grupului cred că face diferenţa în astfel de meciuri, cred că nu mai este nevoie să spun că dorinţă avem cu toţii, sper să ne întoarcem de acolo cu o calificare în Champions League. Sper ca de data aceasta norocul să fie de partea noastră, cu inspiraţia de moment şi sper să ne calificăm!”.

Nu doar prestigiul este o miză pentru CFR Cluj, ci, mai cu seamă, bonusul financiar oferit de UEFA echipelor care intră în grupele Ligii Campionilor. Eventuala sumă pe care ar urma să o încaseze ardelenii le-ar asigura bugetul pentru următoarele două sezoane!

„Sper să câștigăm și meciul de miercuri pentru că vrem să ajungem în Champions League! La Cluj, noi am controlat prima repriză, apoi CFR ne-a pus probleme în partea a doua. Sper să fim inspirați și să câștigăm”
Nicolae Stanciu, mijlocaș Slavia Praga

Pentru intrarea în grupe, fiecare echipă încasează de la UEFA 15.250.000 de euro! Dacă ardelenii vor reuși să adune puncte din grupa în care vor fi repartizați, se vor alege cu alte milioane de euro.

Premiile din UEFA Champions League:
– calificarea în grupe: 15 milioane de euro
– calificarea în optimi: 9.5 milioane de euro
– calificarea în sferturi: 10.5 milioane de euro
– calificarea în semifinale: 12 milioane de euro
– calificarea în finală: 15 milioane de euro
– câștigătoare: 4 milioane de euro

Victoria în grupe e recompensată cu 2,7 milioane de euro, iar rezultatul de egalitate cu 900.000 de euro, faţă de 500.000 de euro.

Sumele rămase nealocate în cazul rezultatelor de egalitate (câte 900.000 de euro de egal) vor fi strânse şi împărţite echipelor din grupe, în funcţie de numărul lor de victorii.

Dacă va fi eliminată de cehi, CFR Cluj va ajunge în grupele Ligii Europa

Premiile din Europa League:

– calificarea în grupe: 2.75 milioane de euro
– calificarea în 16-imi: 500.000 de euro
– calificarea în optimi: 1.1 milioane de euro
– calificarea în sferturi: 1.5 milioane de euro
– calificarea în semifinale: 2.4 milioane de euro
– calificarea în finală: 4.5 milioane de euro
– castigatoare: 4 milioane de euro

Close
Închide
  Close