Frumoasa sârboaică a făcut șocantul anunț în această seară, pe Facebook. Într-un mesaj video în care vocea i-a tremurat, deși era cu zâmbetul pe buze, Ana le-a mulțumit fanilor săi și le-a cerut să nu fie supărați, pentru că există și o parte bună a aceastei decizii. Ivanovici a promis că va fi ambasadoare pentru o viață sănătoasă. 

Motivul invocat de Ana? Numeroasele probleme de ordin fizic, adică accidentările, precum și faptul că nu mai poate reveni la forma din 2008, când a triumfat la Roland Garros, atunci când titlul la junioare, pe zgura pariziană, a fost luat de Simona Halep (25 de ani, numărul 4 WTA).

Ana Ivanovici se retrage din tenis la doar 29 de ani! A fost 12 săptămâni pe locul 1 mondial

De asemenea, de-a lungul carierei, Ivanovici a câștigat 15 turnee WTA. Totodată, a fost numărul 1 WTA (timp de 12 săptămâni, în intervalele 9 iunie – 10 august și de la 18 august – 7 septembrie) și a mai disputat două finale majore, tot la Roland Garros, în 2007, dar și la Australian Open – în 2008. Amblele au fost pierdute.

Cârcotașii bârfesc că retragerea are legătură cu faptul că Ana ar fi gravidă. Sârboaica este măritată cu neamțul Bastian Schweinsteiger, fotbalist legitimat la Manchester United, dar aflat și el aproape de momentul retragerii din activitate. Nunta celor doi a avut loc pe 12 iulie 2016.

Cea mai bună prietenă a Anei este o româncă: Sorana Cârstea. Cele două, socotite frumoasele tenisului mondial, s-au împrietenit în momentul în care au lucrat în cadrul unui program al firmei de echipament sportiv Adidas. Ana și Sorana sunt ca două surori!
sorana-cirstea-ana-ivanovic-doha