Mergi direct la conținut »
Sportul a salvat-o pe Alexandra Anne Mary Costache, prima fată împinsă la metrou. ”S-a eschivat cu mișcări specifice de handbal”/ VIDEO
Sport Libertatea > Sport > Sportul a salvat-o pe Alexandra Anne Mary Costache, prima fată împinsă la metrou. ”S-a eschivat cu mișcări specifice de handbal”/ VIDEO

Sportul a salvat-o pe Alexandra Anne Mary Costache, prima fată împinsă la metrou. ”S-a eschivat cu mișcări specifice de handbal”/ VIDEO

Sportul a salvat-o pe Alexandra Anne Mary Costache, prima fată împinsă la metrou. Tânăra a practicat handbalul la CSȘ 2 București, iar asta a ținut-o în viață.

De Daniel Conțescu, Viorel Tudorache,

Imagini cu prima tentativă de omor comisă de ucigașa de la metrou, surprinse pe camerele de supraveghere din stația de metrou Costin Georgian, circulă în mediul online.

În imagini se poate observa cum femeia acuzată de crima de la stația de metrou Dristor 1 a vrut să împingă în fața metroului o altă tânără. Însă, de această dată, diferența a făcut-o faptul că potențiala victimă este sportivă, iar planul criminalei a eșuat. 

Ulterior, femeia a schimbat stația de metrou și, de această dată, planul ei a reușit, motiv pentru care tânăra Alina Ionela Ciucu și-a găsit sfârșitul tragic pe șinele de metrou.

Forța picioarelor și eschiva, decisive

”Libertatea” a aflat că fata care a fentat miraculos moartea în prima întâmplare se numește Alexandra Anne Mary Costache.

Handbalista s-a folosit de forța picioarelor și, eschivând excelent, a reușit să evite la limită căderea. Apoi, la câteva secunde distanță, metroul a trecut prin dreptul fetei.

Deși luată prin surprindere de atac, Alexandra a avut inspirația să efectueze câteva mișcări specifice de handbal. Unele pot fi comparate cu cele ale unui pivot (a rezistat cu brio împingerilor de la spate, mai greu de combătut decât ceva venite din față, apoi s-a strecat pe lângă persoana care o agresa). 

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni
Recomandări

Un român n-a știut că a câștigat 3,7 milioane de euro la loto! Cum a aflat întâmplător, după trei săptămâni

”S-a eschivat prin mișcări specifice de handbal”

Ada Iliescu, handbalistă la Victoria București, apreciază că Alexandra a răspuns excelent atitudinii agresive a femeii și va iubi toată viața handbalul după ce a reușit să scape nevătămată din această încercare teribilă.

”Se vede în filmare faptul că tipa cealaltă a fost împinsă mult mai de departe, comparativ cu primul caz. Iar persoana respectivă a căzut, în timp ce fata despre care vorbim s-a ținut foarte bine pe picioare, încât agresoarea nu a reușit s-o dezechilibreze.

Se vede, evident, pregătirea de sportivă. Sunt antrenamente de forță. Din ce observ, a contat mult forța în picioare. În plus, era cu spatele, i-a fost greu să evite îmbrânceala. Nu se poate compara fizicul unui om de rând care nu a făcut sport cu al unei sportive care face cantonament de pregătire fizică, specifice de forță”.

”Am observat că nu s-a lăsat împinsă și s-a eschivat prin mișcări specifice de handbal”, completează Ileana Morari, de la CSA Steaua.


Citește și: Ce spune expertul grafolog despre criminala de la metrou: are complex de inferioritate, se credea urâtă și era depresivă

Close
Închide
  Close