Mergi direct la conținut »
SUCCESUL ANULUI. Talansky ”îi scutură” pe Froome și pe Contador și câștigă Criteriul Dauphine
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > SUCCESUL ANULUI. Talansky ”îi scutură” pe Froome și pe Contador și câștigă Criteriul Dauphine

SUCCESUL ANULUI. Talansky ”îi scutură” pe Froome și pe Contador și câștigă Criteriul Dauphine

Criterium Dauphine și-a desemnat învingătorul în ultima etapă, de dumincă, dintre Megeve și Courchevel, 130,5 kilometri, cu trei ascensiuni, plus finiș în cătărare, până 1.267 metri. Americanul Andrew Talansky, 25 de ani, de la Garmin, a fost câștigătorul-surpriză competiției premergatoare Turului Franței, al cărui start e pe 5 iulie. 

Ibericul Mikel Nieve (Sky), care a atacat cu 4 kilometri inainte de sosire, și-a trecut în palmares victoria de etapă, devansându-i pe francezul Romain Bardet (AG2R), cu trei secunde, pe Talansky și pe belgianul Jurgen van den Broeck (Lotto), cu nouă secunde.

Froome a pierdut 5 minute și a încheiat pe 12Succesul reușit de rutierul american de la Garmin-Sharp, a fost o adevărată bombă. Talanski nu era în primii patru inaintea ultimei etape!

În clasamentul final, Talanski i-a luat fața  ibericului Alberto Contador (Saxo), fostul purtător al tricoului liderului, care l-a pierdut pentru 27 de secunde. Pe locul al treilea in ierarhia generală s-a clasat Van den Broeck, la 35 de secunde. Britanicul Christopher Froom (Sky), favoritul cursei, care a purtat tricoul distinctiv în primele șase etape, a ajuns după 5,05 minute si a incheiat pe 12.

 

Close
Închide
  Close