Mergi direct la conținut »
Super Bowl: Carolina Panthers - Denver Broncos (luni, ora 01.00, Dolce 1). Un meci de milioane de dolari
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Super Bowl: Carolina Panthers – Denver Broncos (luni, ora 01.00, Dolce 1). Un meci de milioane de dolari

Teoretic, Carolina Panthers, debutantă în Super Bowl, pornește cu șansa a doua în fața lui Denver Broncos, dublă câștigătoare a trofeului (1997, 1998). Cu toate acestea, outisiderul depășește favoritul în privința salariilor de vârf oferite jucătorilor.

Carolina Panthers are un buget de salarii de 144 de milioane de euro, superior cu 11 milioane celui al lui Denver Broncos. Cel mai bine plătit jucător al primei echipe este quarterback-ul (n.r. – conducătorul de joc) Cam Newton (26 de ani).

Cam Newton are ocazia să dovedească astăzi că își merită salariul încasat la Carolina Panthers. (FOTO: EPA)

Acesta a încasat în acest sezon 28,72 milioane de euro. Suma îl plasează pe Newton pe locul 5 în topul celor mai mulți bani încasați în stagiunea actuală a NFL, după Eli Manning (New York Giants – 34,2 milioane de euro), Ben Roethlisberger (Pittsburgh – 32,6 milioane de euro), Philip Rivers (San Diego – 29,6 milioane de euro) și Russell Wilson (Seattle – 29,3 milioane de euro).

În cazul lui Denver Broncos, lider la salarii este tot un quarterback, Payton Manning (39 de ani), care a încasat în acest sezon 15,7 milioane de euro. Doar trei jucători din loturile celor două finaliste au câștigat mai puțin de un milion de euro: Robert Myers jr. (23.630 de euro, pentru șase săptămâni de contract la Carolina Panthers), Shiloh Keo (161.880 de euro, pentru două luni de contract la Carolina Panthers) și  Robert McClain (121.410 Euro, pentru o lună și jumătate de contract cu Denver Broncos). 

Payton Manning a câștigat Super Bowl-ul în 2007, cu Indianapolis Colts. (FOTO: EPA)

4,6 milioane de euro va costa un sport publicitar de 30 de secunde pe durata Super Bowl-ului.

Close
Închide
  Close