Ecuador, liderul preliminariilor din CONMEBOL, a reușit să scape neînvinsă din duelul cu Paraguay tot grație unui gol în minutul 90+2.

Peru a revenit de la 0-2 acasă, la Lima, cu Venezuela, marcând golul care a consființit remiza în minutul 90+4. În ciuda faptului că a ratat la mustață victoria, naționala ”vinotinto” a câștigat primul punct din actualele preliminarii.

În fine, în meciul vedetă al nopții, Argentina a învins campioana Copa America, Chile, chiar pe terenul acesteia. Chilienii deschiseseră scorul în minutul 11, prin Felipe Gutierrez, în urma unui corner. Di Maria (20) și fundașul dreapta Gabriel Mercado (25) au adus victoria pentru argentinieni într-un meci în care Lionel Messi a ”reușit” ceea ce nu mai făcuse de 117 meciuri! Starul Barcelonei nu a avut niciun șut în meciul cu Chile, lucru care nu i se mai întâmplase de 117 partide, indiferent că a fost vorba de echipa de club sau națională.

56f4ee6e95f9cfad1f000000

După această victorie, Argentina a devenit noul lider al clasamentului FIFA, depășind Belgia. ”Pumele” rămân pe locul 1 indiferent de rezultatele celorlalte 120 de meciuri rămase de jucat până pe 7 aprilie, data actualizării rankingului FIFA.

La noapte, de la ora 2:45, se va disputa un alt derby al grupei sudamericane de calificare la Mondiale: Brazilia-Uruguay.