Mergi direct la conținut »
Sport Libertatea > Sport

Ultimele detalii despre startea de sănătate a lui Michael Schumacher. Ce spune un medic neurolog

[gallery ids="1414182,1414183,1414184"]

Michael Schumacher (45 ani) a fost externat din spital, la 9 luni distanţă de la accidentul pe care l-a suferit pe o pârtie de schi, dar se nasc multe întrebări despre starea sa de sănătate. Schumacher a fost externat din spitalul din Lausanne, unde se recupera şi transportat la casa lui din localitatea Gland.

De şapte ori campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, a suferit un accident pe o pârtie de schi, la data de 29 decembrie, anul trecut, unde se afla în vacanţă împreună cu fiul său, Mike, în vârstă de 14 ani. Până pe 16 iunie, Michael Schumacher s-a aflat în comă. Pe 18 iunie, ”Schumi” a fost transportat la o clinică de specialitate din Lausanne (Elveţia). La momentul acela, presa din Germania a vehiculat că Schumacher a fost conştient pe timpul transportului. 
Chiar dacă familia sa a insistat să nu se comenteze despre starea sa de sănătate, în mass-media a apărut o serie de informaţii despre starea de sănătate a neamţului.
Philippe Hantson, medic neurolog la spitalul Saint-Luc, din Bruxelles, a vorbit, pentru cotidianul belgian Le Soir, despre şansele de vindecare ale lui Michael Schumacher.

„Poate ajunge la starea vegetativă oricând, dar îşi ţine ochii deschişi, ceea ce este bine. Se pare că este conştient. Noi nu ştim care este starea exactă a creierului lui Michael Schumacher. El trece printr-o perioadă de reconstrucţie. În cele din urmă va învăţa să-şi mişte mâinile şi să se aşeze.

Familia lui vorbeşte puţin despre progres, ceea ce înseamnă că, probabil, există progrese minime. Pentru pacienţii de la neurologie este important să fie într-un mediu familial. Neuronii se simulează şi se implică în recuperarea sa. Acasă, Michael Schumacher găseşte un mediu, o familie. Oricum se află un drum lung în faţa sa. Experţii rămân precauţi cu privire la starea sa de sănătate. Sunt puţine speranţe ca el să-şi revină complet.

Are leziuni foarte grave. La un an sau un an şi jumătate de la accident o să aibă o evaluare finală” a spus Philippe Hantson, medic neurolog.

Close
Închide
  Close