Mergi direct la conținut »
15 foști și actuali aleși locali, declarați incompatibili sau în conflict de interese
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > 15 foști și actuali aleși locali, declarați incompatibili sau în conflict de interese

15 foști și actuali aleși locali, declarați incompatibili sau în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a 15 foşti şi actuali aleşi locali.

Ilie Lăzărescu, primar al comunei Cornea din judeţul Caraş-Severin s-a aflat în incompatibilitate în perioada 15 iunie 2016 – 4 ianuarie 2018. Motivul: el a exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică, se arată într-un comunicat al ANI.

Ion Lixandru, edil al comunei Lădeşti, judeţul Vâlcea, a fost declarat incompatibil de ANI deoarece în perioada 18 iunie 2012 – 20 august 2018 a desfășurat activități pentru care a fost plătit, în calitate de medic veterinar.

Ion Cosmin Popescu, viceprimar şi consilier local în comuna Huşnicioara, judeţul Mehedinţi, s-a aflat în conflict de interese. Potrivit ANI,
Popescu a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local în data de 23 iunie 2016 prin care a fost ales viceprimar, încălcând astfel legea.

Aurel Gherghescu, viceprimar al comunei Măluşteni din Vaslui s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 aprilie 2015 – 3 noiembrie 2016 deoarece a exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de titular întreprindere individuală.

Constantin Lazăr, fost viceprimar al comunei Vadu Săpat, judeţul Prahova, a fost declarat incompatibil de ANI deoarece a exercitat simultan, în perioada 2 iulie 2012 – 27 iunie 2016, funcţia de viceprimar şi pe cea de administrator al unei firme.

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților
Recomandări

Minciuni în tragedia de la Timișoara! Situația clară a apelurilor de la 112 spune totul despre nepriceperea autorităților

Nicolae Coznean, fost viceprimar al comunei Zagon din Covasna s-a aflat în incompatibilitate în perioada 20 august 2016 – 30 iulie 2017 pentru că a deținut atât funcția de viceprimar, cât și cea de administrator al unei societăți comerciale.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. Nicolae Coznean nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în anii 2016 şi 2017 funcţia de administrator la respectiva firmă.

Constantin Deleanu, consilier local în comuna Cristian din Braşov, a fost declarat de ANI în conflict de interese. El a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local, în baza cărora între comuna Cristian și Asociația Clubul Sportiv Inter Cristian, unde Deleanu are calitatea de membru fondator, au fost încheiate contracte cu finanțare nereambursabilă, în valoare de 400.000 de lei.

Cine e procurorul pe care Iohannis l-a făcut general în doar 5 ani! Reacția DNA
Recomandări

Cine e procurorul pe care Iohannis l-a făcut general în doar 5 ani! Reacția DNA

Marin Radu, consilier local în oraşul Roşiorii de Vede din Teleorman, s-a aflat în incompatibilitate pentru că firma în care acesta era acționar și administrator-președinte al Consiliului de Administrație a încheiat și derulat contracte de furnizare de produse cu Primăria Roșiorii de Vede, precum și cu cinci instituții subordonate Consiliului Local. Valoarea contractelor se ridică la 692.707 lei, conform ANI.

Teodor Parasca, consilier local în comuna Mişca, judeţul Arad, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 noiembrie 2013 – 24 iunie 2016. El a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

George Daniel Ciobanu, fost consilier local în municipiul Giurgiu, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 23 iunie 2016, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi funcţia de inspector superior în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu.

Opinii dure după ce copiilor nevoiași din Moreni li s-au luat banii de burse: 'Copilul meu e în clasa a IV-a și învățătoarea...'
Recomandări

Opinii dure după ce copiilor nevoiași din Moreni li s-au luat banii de burse: 'Copilul meu e în clasa a IV-a și învățătoarea...'

Costel Guţă, fost consilier local în oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 iulie – 21 octombrie 2016, întrucât a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Petre Constantinescu, fost consilier local în comuna Icoana, judeţul Olt, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 7 noiembrie 2016 – 26 iunie 2017, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat în cadrul aparatului propriu al Consiliului Local.

Florin Constantin Perju, fost consilier local în oraşul Podu Iloaiei, judeţul Iaşi, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 24 iunie – 26 iulie 2016, când a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi pe cea de administrator în cadrul Primăriei.

Emil Nicolae Muntean, fost consilier local în oraşul Cugir, judeţul Alba, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 10 iunie 2017 – 30 octombrie 2018, deoarece a exercitat funcţia de consilier local simultan cu cea de director general, respectiv administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, în cadrul a trei societăţi comerciale, care au ca acţionar unic/majoritar Consiliul Judeţean Alba.

Felician Mihai Gherăescu, consilier local în comuna Oţeleni, judeţul Iaşi, a fost declarat de ANI în stare de incompatibilitate, deoarece exercită, începând cu data de 17 octombrie 2016, atribuţii de primar interimar simultan cu funcţia de consilier local.


Citește și:

EXCLUSIV | Un milionar american, însurat și cu 8 copii, s-a îndrăgostit nebunește de o moldoveancă, iar în două luni i-a alimentat contul cu sute de mii de dolari. Fiindcă nu le-au crezut povestea de iubire, autoritățile și o bancă comercială din Brașov au pus sechestru pe banii fetei din Onești

Close
Închide
  Close