Mergi direct la conținut »
GALERIE FOTO,VIDEO| Iohannis, la Craiova: Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > GALERIE FOTO,VIDEO| Iohannis, la Craiova: Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern

GALERIE FOTO,VIDEO| Iohannis, la Craiova: Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern

Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern, a afirmat, joi, președintele Klaus Iohannis, joi, în discursul susținut în cadrul vizitei la fabrica Ford din Craiova.

„Știm cu toții că una dintre cerințele esențiale este asigurarea unei infrastructuri de calitate. Pentru a beneficia de investiții mai mari, mai performante, pentru a reduce din diferențele regionale mari existente în România, infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern”, a spus președintele Iohannis.

Șeful statului a menționat că, în acest sens, se bucură de prezența la Craiova a premierului Mihai Tudose și a unor miniștri.

„În discuțiile pe care le-am avut înainte să ajungem aici, evident că am atins aceste subiecte și am primit toate promisiunile necesare. Este cel mai nimerit context pentru a sublinia imperativele pe care România le are în materie de infrastructură, nu doar pentru ca industria auto din România să devină mai atractivă și mai competitivă, ci pentru ca românii să poată călători eficient și în siguranță, pentru ca dezvoltarea României să se așeze pe baze solide și sănătoase”, a afirmat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că prin extinderea şi modernizarea fabricii Ford de la Craiova se creează încă 1.700 de noi locuri de muncă, ceea ce este o realizare foarte bună pentru economia locală și regională. „Astfel, și ca urmare a investițiilor străine, Craiova redevine un important centru industrial al României”, arată Iohannis.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

Șeful statului menționează că acest lucru ne arată, încă o dată, că investițiile străine și capitalul românesc trebuie susținute și încurajate deopotrivă.

„M-aș bucura să se înțeleagă, măcar în ceasul al 12-lea, că politicile economice adverse nu fac bine nimănui. De fapt, investițiile străine consolidează capitalul românesc, așa cum am văzut că se întâmplă și aici. Avem la Craiova un foarte bun exemplu de ecosistem industrial compus din zeci de firme românești, dezvoltat în jurul firmei Ford. Investițiile mari au făcut dintotdeauna casă bună cu dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii. În economie, parteneriatul înseamnă cooperare și concurență, prin antreprenoriat, inovație și productivitate. Aceasta este calea succesului economic și nu există scurtături în drumul spre prosperitate, indiferent cât de mult pretind uneori politicienii că doar ei sunt capabili să inventeze”, a spus Iohannis.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

Șeful statului a spus că este necesar să existe un dialog constructiv cu autoritățile, fie ele centrale sau locale.

„Soluțiile bune au nevoie, aproape întotdeauna, de un cadru participativ și incluziv. Din acest punct de vedere, fabrica Ford este un bun exemplu de dezvoltare locală pe calea dialogului între mediul de afaceri şi administrație. De aceea, în atragerea de investiții, administrația locală are un rol cheie, pe care personal îl încurajez să devină regulă și nu excepție”, a mai spus președintele.

De asemenea, Iohannis a menționat că evenimentul de la Craiova este important şi prin prisma Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

„Dincolo de eficiența componentei sale militare, Parteneriatul nostru are șansa de a fi întregit prin astfel de realizări în planul cooperării economice. În acest sens, salut prezența în România și a misiunii economice americane Trade Winds, menită să valorifice noi oportunități comerciale și de investiții. În final, îmi exprim speranța că modelul Ford Eco-Sport, pe care îl lansăm astăzi, va deveni o nouă poveste de succes a companiei Ford şi a industriei auto românești. Vă felicit pentru tot ce ați realizat până acum, doresc mult succes Companiei Ford aici, în Craiova, iar dumneavoastră, tuturor, vă doresc numai bine!”, a conchis șeful statului.

 

 

Close
Închide
  Close