MENIU CAUTĂ

5 ceasuri care au făcut istorie. Unul dintre ele i-a aparținut Regelui Mihai I al României

Distribuie

În epoca ceasurilor inteligente, cel mai apreciat design rămâne tot cel clasic: unele smartwatch-uri arată ca și când a fi fost create de însuși Louis Chopard, cu toate că ascund o mulțime de tehnologii noi. Clasice sunt, însă, și câteva modele care au prea puține lucruri în comun cu bijuteriile: ceasul cu calculator al anilor ‘80 este doar unul dintre exemple. Iată câteva alte ceasuri celebre:

  1. Unul dintre cele mai celebre ceasuri din toate timpurile i-a aparținut chiar Regelui Mihai I al României. Este vorba despre un ceas rar, realizat din aur – un Patek Philippe ref. 1518 – pe care mulți și l-ar fi dorit în propria colecție. Un ceas barbatesc cronograf, cu brățară din piele, asemănător ca design cu cel purtat de Regele Mihai, poate fi găsit printre modelele mai noi ale mai multor branduri.
  2. Un alt ceas intrat în istorie este Cartier Santos Dumont, primul ceas de mână realizat special pentru piloții de aviație, în 1904, și scos pe piață în 1911, așadar înainte de Primul Război Mondial. Modelul este celebru și pentru că Louis Cartier, creatorul lui, l-a realizat nu de la zero, ci transformând un ceas de buzunar, într-un ceas de mână.
  3. Primul ceas de mână comercial este tot un model Cartier, produs pentru prima dată în 1919 și purtat mai apoi de Greta Garbo, Jackie Kennedy, Grace Kelly și Prințesa Diana. Numit Tank și inspirat, se pare, chiar de un tanc, celebrul ceas avea un design simplu, dar foarte elegant, pe care îl vom regăsi mai târziu la multe alte modele.
  4. Primul ceas sport, un Reverso, a fost creat în 1931 și a fost purtat, mai întâi, de jucătorii de polo. Avea o sticlă foarte rezistentă, care făcea posibilă purtarea lui în timpul meciurilor, și un design clasic, Art Deco.
  5. Nu mai puțin faimos este ceasul Casio, cu calendar, calculator și alarmă, purtat de Michael J. Fox în filmul Înapoi în viitor. Foarte modern la vremea lui, modelul nu este foarte departe, ca design, de unele ceasuri inteligente de astăzi, chiar dacă tehnologia a avansat mult între timp.

Sursa foto: Shutterstock.com

Comentarii