MENIU CAUTĂ

5 metode de a reduce costurile pe timpul iernii într-un depozit de mărfuri

Distribuie

Toamna și iarna sunt cele două sezoane în care costurile businessurilor care operează cu mărfuri cresc substanțial. Costurile operaționale sunt mai mari, cresc și investițiile în siguranța la locul de muncă, precum și facturile cu energia electrică la depozitul în care sunt păstrate mărfurile.

Însă toate aceste costuri pot fi reduse sau eficientizate dacă se iau măsurile de implementare a unei strategii pe termen lung, care să îmbunătățească productivitatea, să stabilească niște obiective clare și să fie orientată spre maximizarea profiturilor, fără a face însă rabat de la calitate sau de la confortul angajaților.

Protejează-ți inventarul de marfă

Anual, se pierd miliarde de dolari în magazii din cauza furtului sau distrugerii accidentale a mărfurilor. Procedurile de împachetare corectă și depozitare au rezultate dovedite pentru a preveni o parte din pierderi. De asemenea, instruirea eficientă a angajaților poate preveni accidentele. Sistemele de inventariere te pot ajuta să ții evidența tuturor mărfurilor care intră și ies din depozit, iar un sistem de supraveghere poate reduce sau descuraja furturile.

Investește în soluții eficiente energetic

Reducerea costurilor cu energia electrică pot face diferența în bugetul tău, la finalul fiecărei luni, cu atât mai mult pe timp de iarnă. Există numeroase modalități eficiente de reducere a acestor costuri: de la izolația termică a magaziei, la investițiile în sisteme automate de iluminat, până la găsirea soluției optime pentru încălzirea depozitului. De exemplu, o astfel de aerotermă industrială cu conductivitate termică ridicată și distribuție inovatoare a jetului de aer cald este o metodă inteligentă de a încălzi spațiile industriale mari cu minimum de costuri.

Redu costurile cu forța de muncă

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă această industrie este legată de rapiditatea cu care se schimbă angajații. Pentru orice firmă, acest lucru înseamnă bani și timp care se pierd cu atragerea și instruirea unor noi salariați. Potrivit Industry Today, companiile ar trebui să se concentreze mai degrabă pe retenția angajaților, întrucât este mai scump să recrutezi și să intruiești un om nou decât să plătești corect un angajat mai vechi și mai experimentat.

De asemenea, automatizarea proceselor, acolo unde este posibil, implică o investiție inițială considerabilă, însă aceasta se amortizează în timp și dă randamente mai bune încă din prima zi. Acest lucru înseamnă productivitate crescută, și, pe termen lung, costuri operaționale mai mici.

Folosește echipamentele în mod inteligent

Echipamentele folosite pentru transportul sau manipularea mărfurilor ar trebui să fie supuse unor inspecții tehnice periodice și menținute în cea mai bună stare, pentru a le prelungi durata de viață cât de mult este posibil. Recomandarea experților este să investești în echipamente noi și nu în unele la mâna a doua, întrucât, pe termen lung, acestea din urmă ajung să te coste mai mult. Angajații care operează echipamentele trebuie să fie instruiți pentru a le folosi și să țină cont de aceste instrucțiuni, astfel încât riscul unor defecțiuni neașteptate să fie minim.

Întocmește periodic rapoarte de performanță

Rapoartele de performanță te pot ajuta să identifici perioadele de productivitate scăzută și să determini factorii care le influențează, precum și să ai în permanență o imagine de ansamblu asupra businessului pe care îl conduci. De exemplu, poți identifica astfel cea mai bună și cea mai proastă lună din an pentru afacerea ta, să corelezi factorii care au influențat aceste rezultate și să îți dai seama ce anume poți face pe viitor pentru a-ți îmbunătăți performanțele sau pentru a preveni scăderea profiturilor.

Rapoartele de performanță pot fi și un instrument eficient pentru motivarea angajaților și pentru corectarea unor vicii de procedură, însă este nevoie ca rapoartele pentru salariați să fie concepute sau agreate împreună cu omul sau departamentul de resurse umane, astfel încât rezultatele să fie unele încurajatoare de ambele părți.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Petinov Sergey Mihilovich

(P) Material realizat împreună cu Romstal

 

Comentarii