MENIU CAUTĂ

5 soluții zâmbitoare ca să nu te supere laptopul

Distribuie

Laptopul tău se încinge și lucrul acesta te supără la el? Ai mai vărsat până acum lichide pe el și de aceea i se mai blochează câte-o tastă? Ștergi praful de pe el numai când nu-i mai vezi butoanele? Nu ești singurul care trece prin astfel de situații; din lipsă de timp și neglijență, așa procedăm cu toții. De multe ori, ștergem un laptop de praf nu ca să protejăm laptopul în sine, ci ca să nu ne murdărim noi pe mâini folosindu-l. Ca să nu ne murdărească laptopul!

Care să fie motivul? Considerăm că viața echipamentelor IT&C este veșnică și că partea software este tot ce contează, că partea hardware nu merită atenție, că se curăță și se întreține singură! Ce bine ar fi ca și hardware-ul să își facă update, nu numai software-ul!  Aceasta este gândirea la nivel general, dar tu trebuie să faci alegeri mai inspirate.

Ei bine, laptopul ca obiect fizic merită toată atenția ta, și nu numai atenția unui service pentru laptopuri– asta dacă nu vrei ca poarta către oameni, muncă, muzică și filme să fie ca o mașină care face pană de motor pe un drum pustiu, lung și încins de soare. Ai la îndemână cel puțin cinci soluții la problema defectării laptopului de care – recunoaște! –  depinzi în viața de zi cu zi.

  1. Cumpără spray de curățat tastatura și servețel pentru display

Aceste produse costă puțin, se găsesc pe toate drumurile și toată lumea prevăzătoare și grijulie le utilizează. Sunt echipamentele de curățat, de întreținut calculatoarele, laptopurile, tabletele, telefoanele mobile, televizoarele, adică produsele electronice din casă și de la purtător. Cum să nu ai probleme cu laptopul dacă, vorba aceea, bâhâie de praf?!

  1. Trebuie să te folosești de laptop, nu să abuzezi de el

Moderația este bună în viață. Nimeni nu spune să stai cu laptopul închis atunci când ai nevoie să lucrezi pe el sau să te destinzi văzând un film sau un clip, însă nu îl lăsa peste noapte deschis dacă nu dowloadezi sau uploadezi ceva, și nu îl ține numai în pat, acolo unde te simți tu bine să stai mai ales în zilele de weekend, întrucât laptopul are nevoie să se ventileze mai bine și să steape suprafețe plane și tari. Dacă abuzezi de laptop, îți „moare” mai repede.

  1. Stai o zi lângă laptop fără să-l deschizi. Vei învăța multe din asta

Provoacă-te să reziști o zi întreagă cu laptopul lângă tine fără să îl deschizi, având mailuri de verificat și task-uri de îndeplinit, având lucruri urgente de căutat pe internet. După un timp în care situația ajunge critică, deschide-l și fă-ți treaba cu el. Gândește-te, mai apoi, cât de rău e fără laptop și cât de ușor îl poți îngriji din timp pentru a beneficia non-stop de el, chiar și mult după expirarea certificatului de garanție. Te vei responsabiliza mai mult! Și chiar dacă îți vei trimite laptopul în service, vei alege un service rapid în București.

  1. Lichidul pentru laptop e ca intoxicația alimentară pentru tine

Panica este mare atunci când verși sau aproape verși apă, lapte, cafea sau suc pe laptop. Este unul dintre cele mai negre coșmaruri ale laptopului, pentru că va avea reacții adverse imediat, și va necesita „spitalizare” imediată. Bine că reacționează repede și precis service-urile pentru laptopuri cu sediul în București, mai ales!

  1. Un service pentru laptop să fie ca un medic de familie

Soluția numărul 5 se află într-o strânsă legătură cu soluțiile nr. 3 și nr. 4, în sensul în care, deși îți îngrijești laptopul cât se poate de bine, unele lucruri sunt peste puterea ta și trebuie să apelezi la ajutor de specialitate. Uneori, poate că faci lucrurile greșit, și numai niște specialiști știu să-ți spună ce greșești, de fapt. De aceea, service-urile pentru laptopuri mai ales în București suntgata oricând să intervină dacă laptopul se supraîncinge, dacă există probleme cu sistemul de operare, dacă a pătruns lichid în interior sau dacă funcționează mult prea lent, în mod inexplicabil.

Medicul de familie este prima persoană la care apelezi atunci când ai probleme medicale, de aceea un service pentru laptopuri, tablete etc. trebuie să fie prima opțiune dacălaptopul tău, îngrijit sau nu, are o problemă.

Cea mai bună soluție –  ajutorul unui service autorizat

În aceeași măsură, cine poate instala și optimiza un sistem de operare în aprox. 48 de ore, cine poate înlocui display-ul laptopului face „chirurgie pe laptop”, „neurochirurgie”, este „medic specialist” aflat în „sala de operații”. Este un service laptop la care îți poți aduce laptopul cu încredere.

Pentru o constatare gratuită la un service laptop în București există Service PC Laptop. Așadar consultația la acest „medic de familie” este gratuită. La PC-uri există posibilitatea să înlocuiești singur componente, însă nu ai posibilitatea aceasta și la laptop.

Spunem „las-o că merge-așa” fără să ne gândim că laptopul ne poate lăsa baltă când avem cea mai mare nevoie de el. În astfel de cazuri nefericite, tot noi ne mirăm de ceea ce ni se întâmplă una ca asta. Blestemăm producătorii, vânzătorii, niciodată nu ne gândim că facem ceva greșit. Dacă ar fi întrebați, și producătorii, și distribuitorii arspune că vizitele regulate la service sunt indicate.

Precum vizitele la medicul dentist, controalele medicale periodice, vizitele medicale pentru angajare etc. Laptopurile sunt sisteme complexe, iar o revizie profesionistă periodică este o acțiune de prevenție lângă care nu poate sta riscul defectării.

La fiecare 6 luni,o vizită la service cu laptopul va îndepărta toate aceste neplăceri, mari sau mici, care ar avea posibilitatea să se manifeste. Bineînțeles, în fiecare zi între două astfel de vizite, laptopul dorește îngrijirea corespunzătoare. Dacă nu, amenință cu „greva” pe care nu ți-o prea permiți.

Comentarii