- Refolosește
Cu alte cuvinte, nu fugi de licitațiile online, magazinele second-hand și produsele resigilate. Folosit nu înseamnă, întotdeauna, uzat, unele produse la mâna a doua fiind purtate sau puse în funcțiune, după caz, de foarte puține ori. Nu te opri, însă, la primele oferte care îți ies în cale – alege întotdeauna în funcție de recomandări.
- Caută alternative
Poți crede că îți dorești un produs anume și numai pe acela, dar asta pentru că nu ai consultat toate ofertele similare. Ai putea avea surprize din partea unor mărci aproape anonime.
- Cumpără la momentul potrivit
Alegerea momentului prielnic pentru achiziție te ajută să economisești sume importante. Ia în calcul sezonul reducerilor – lunile ianuarie, februarie, august și septembrie și, desigur, luna noiembrie, cu al său Black Friday.
- Folosește cardul pentru plata în rate
Dacă ai, însă, nevoie acum de un telefon nou sau nu mai poți amâna cumpărarea biletelor pentru vacanță, diferiți comercianți îți oferă posibilitatea să plătești în rate. Ai nevoie de un astfel de card pentru plata în rate fara dobanda, care îți permite să achiziționezi din magazinele partenere diferite produse, cu până la 18 rate.
- Negociază
Nu vei putea negocia ca la piață în centrele comerciale sau făcând shopping online, dar, dacă ești client fidel sau urmează să cumperi mai multe produse dintr-un foc, poți cere un discount chiar și atunci când nu sunt afișate astfel de oferte sau poți întreba dacă primești o reducere pentru livrare.
- Fă stocuri
Cumpără mai multe produse odată, dacă acestea fac parte din categoria lucrurilor pe care le folosești în mod curent. Șansele să obții un preț mai bun sunt mari și, chiar și atunci când prețul rămâne același, ai scăpat de o cheltuială pentru câteva săptămâni sau luni bune.
- Așteaptă câteva zile înainte să cumperi ceva foarte scump
Evită cumpărăturile impulsive și analizează orice ofertă scumpă timp de două-trei zile, înainte de a lua decizia finală.
Sursa foto: Pexels