8 trucuri de bucătărie care vor schimba gustul meselor în familie:
- Nu aglomera tigaia
Din dorința de a găti totul mai repede și dintr-o singură bucată, ai putea încerca din când în când să aglomerezi tigaia până în clipa în care nu mai este loc pentru nimic. Este una dintre acele greșeli care vor schimba, în rău, gustul preparatelor tale. Iar acest lucru se întâmplă din cauza distribuirii greșite a căldurii în tigaie.
- Frăgezește carnea înainte
Oricât de proaspătă este carnea, din cauza fibrelor, unele tipuri de cărnuri vor fi foarte greu de mâncat, de aceea este recomandat să frăgezești înainte carnea, fie prin folosirea unui ciocan pentru șnițele, fie prin murare. De asemenea, marinarea cărnii poate fi o metodă excelentă pentru a schimba atât gustul, dar și experiența consumului pentru cei pe care îi aștepți la masă. Un ghid pentru prepararea baitului pentru carne de porc te va ajuta sa impresionezi pe toată lumea data viitoare când vei mai organiza o masă la tine acasă.
- Unde trebuie să ții condimentele
Depozitarea corectă a alimentelor este foarte importantă. La fel de important este însă și unde ții condimentele în casă. În niciun caz nu trebuie să stea lângă o sursă de căldura sau într-un loc cu multă umezeală, pentru că se vor altera destul de repede. Caută un loc uscat și întunecos din bucătărie, ca să-ți ții condimentele în el.
- Nu tăia imediat carnea roșie
Carnea roșie poate fi pretențioasă de multe ori. Nu vei dori să te trezești cu un gust uscat de carne atunci când o aduci la masă, iar cea mai bună soluție pentru asta este ca după ce ai luat-o de pe foc să o lași câteva minute să respire, pe o folie de aluminiu. Ea se va găti în continuare singură preț de câteva minute, iar în interior va fi suculentă.
- Un truc pentru ouăle perfecte
Cum poți strica două ouă ochiuri, fierte sau făcute omletă? În teorie, nu prea poți, însă dacă nu ești atentă nu vei avea parte de cel mai bun gust posibil. Cel mai simplu truc pentru a te asigura că ouăle sunt făcute la perfecțiune este să oprești focul cu două minute înainte să vezi că s-au uscat de tot, în cazul omletei sau ouălor ochi. Apoi lasă-le să se gătească în continuare, iar rezultatul final va fi perfect.
- Nu lăsa verdeața să-ți murdărească toată bucătăria
De câte ori nu ți s-a întâmplat ca atunci când tai verdeața pentru mâncare să ți se umple tot blatul din bucătărie cu bucăți mici? Evită acest lucru punând sare peste blat, înainte să tai verdeața. Vei vedea că nu vor mai fi bucăți mici zburând peste tot.
- Un truc pentru paste
Sarea este ingredientul esențial pentru paste, dar uneori este uitat. Pentru fiecare oală cu apă pentru paste, trebuie să pui una sau două linguri cu sare. Pune apa pe foc și amestecă până când sarea se dizolvă, iar abia apoi poți pune și pastele. Acest truc va schimba complet gustul lor.
- Păstrează legumele mai mult timp
Se întâmplă de multe ori ca bucăți de legume să rămână nefolosite, iar din comoditate te-ai putea gândi să le arunci. Evită acest lucru și folosește-te și altădată de ele învelindu-le în prosoape de hârtie, iar apoi într-o pungă de plastic din care trebuie să elimini cât mai mult oxigen.
Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Simone van den Berg