De Petre Dobrescu,

Vreme de șase ani, locuitorii din Blackhall Colliery au găsit, periodic, pungi cu bani pe stradă. 2.000-2.500 de lire sterline erau în fiecare pachet – plasat strategic, s-a aflat ulterior, în drumul unor oameni aflați la ananghie, șomeri sau pensionari.

Oricât de strâmtorați financiar ar fi fost găsitorii acestor mici comori, n-au oprit însă banii, ci i-au predat polițiștilor. Iar aceștia din urmă au început să caute proprietarii. Fără succes însă.

Abia recent, un cuplu, care a cerut să rămână anonim, s-a prezentat la Poliția din Blackhall Colliery și a recunoscut că se află în spatele acestui gest generos, repetat de 12 ori în șase ani.

Cine lăsa pungi cu bani pe stradă = strada din satul Blackhall Colliery
Blackhall Colliery a fost construit pe locul unei foste așezări miniere

Conform cnn.com, oamenii au decis să se deconspire în fața agenților pentru a liniști lumea că banii nu sunt pierduți și pentru a face cunoscut că pachetele sunt lăsate acolo cu un scop, acela de a ajuta persoanele care traversează o perioadă grea. Au insistat ca oamenii care găsesc pungile cu bani să folosească darul lor, să nu-l mai predea, însă polițiștii, obligați de lege, le-au cerut în continuare găsitorilor să ducă la secție pungile respective, când le vor găsi.

Cei doi samariteni au explicat și de ce au ales să sprijine financiar oamenii strâmtorați din Blackhall Colliery și nu din altă parte a Marii Britanii: un locuitor i-a ajutat, cu ani în urmă, când treceau prin zonă și au întâmpinat o problemă. Prin gestul lor, au vrut să întoarcă binele făcut.

Citeşte şi:

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru opt infracțiuni. E acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Medicii care prescriau multe medicamente de inimă de la KRKA primeau ”inimioare” în Excel și bani pe contracte de sponsorizare fictivă!

Alba-neagra cu siguranța publică: statul dă milioane de euro pentru construcții mari ridicate pe expertize falsificate!

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși