Mergi direct la conținut »
Academia Română a răspuns acuzațiilor despre ultimul "Barometru de Opinie": "Nu există nicio intenție politică sau electorală"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Academia Română a răspuns acuzațiilor despre ultimul "Barometru de Opinie": "Nu există nicio intenție politică sau electorală"

Academia Română a răspuns acuzațiilor despre ultimul „Barometru de Opinie”: „Nu există nicio intenție politică sau electorală”

Academia Română a dat recent publicității un "Barometru de Opinie" realizat pe un eșantion de 1.050 de persoane, despre apropiatul vot la alegerile europarlamentare. 

Academia Română susține că nu servește niciun interes politic și că Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI) are libertatea de a-și alege temele de cercetare. Ion Aurel Pop, președintele Academiei, spusese altceva ieri despre acest sondaj.

„AR nu este responsabilă în niciun fel de rezultatele cercetăriilor desfășurate de institutele din subordine, dar sprijină orice demers de cercetare științifică, în orice domeniu, care vine în concordanță cu agenda de cercetare a respectivelor institute.

Barometrul de opinie prezentat în Aula Academiei Române în ziua de luni 13 mai 2019, este în concordanță cu agenda de cercetare a ISPRI și a fost realizat strict în conformitate cu aceste obiective.

ISPRI a realizat, în parteneriat cu institutul Inscop Research, primul Barometru de opinie al după 2007, realizat profesionist, științific și pe toate dimensiunile societății românești: socială, politică, economică, financiară, politică externă și de securitate etc”, a notat Academia Rom\n[ ]ntr-un comunicat.

„Nu a existat și nu există vreo tentă politică sau electorală în acest demers care să poată fi reproșată cuiva, fie inițiatorului al proiectului (ISPRI), fie realizatorului tehnic (INSCOP Researh) fie instituției diriguitoare (AR)”, s-a mai consemnat în comunicatul semnat de Prof. Univ. Dr. Dan Dungaciu, Director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române.


.Filiala PSD Sascut a dus elevi la mitingul de la Iași, iar acum îi învață să mintă că au fost în excursie!

 
 
Close
Close
Închide