MENIU CAUTĂ

Decizie scandaloasă în Italia! Bărbați achitați de acuzația de viol pe motiv că victima era ”prea urâtă” pentru a fi violată

Distribuie

Doi bărbați au scăpat de acuzațiile de viol după ce trei judecătoare de la o instanță din Italia au concluzionat că victima era ”prea urâtă” pentru a fi violată, scrie Time.com.

Judecătoarele de la Curtea de Apel din Ancona i-au achitat pe cei doi bărbați acuzați de violarea unei tinere de 22 de ani din Peru. În motivarea sentinței, acestea au scris că versiunea femeii nu este credibilă deoarece seamănă prea mult cu un bărbat și, prin urmare, nu este atractivă și nu putea fi victima violului.

Cele trei judecătoare care au judecat cazul au tras concluzia după ce au văzut o fotografie a victimei, iar suspecții au declarat că nu sunt atrași de ea și unul spunea că i-a salvat numărul de telefon sub denumirea de „Viking”.

Sentința de achitare a celor doi bărbați a fost dată în 2017, dar a fost făcută publică abia recent, după ce Înalta Curte de Justiție a Italiei a cerut rejudecarea cauzei.

Cazul va fi rejudecat de o instanță din Perugia, în timp ce apărătorul victimei spune că aceasta s-a mutat înapoi în Peru după ce a fost ostracizată de comunitatea din Ancona pentru ca i-a raportat pe bărbați.

Câteva sute de persoane au protestat zilele trecute în fața instanței din Ancona după ce a fost făcută publică decizia celor trei judecătoare.


Citește și: Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO


 

Citește mai multe despre Violenta pe Libertatea.

Comentarii