Mergi direct la conținut »
Activiștii pentru drepturile omului spun pentru ce au votat. Laura Greta Marin: “Sper la o societate mai echitabilă” / Alina Afle: ”Nu mai avem timp”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Activiștii pentru drepturile omului spun pentru ce au votat. Laura Greta Marin: “Sper la o societate mai echitabilă” / Alina Afle: ”Nu mai avem timp”

Într-o zi în care se votează nu doar programul, ci și notorietatea sau charisma, i-am întrebat câțiva dintre cei care se descriu pe ei înșiși drept ”furnici” modeste, care lucrează zi de zi la baza societății civile,  ce speră de la acest vot.

De Delia Marinescu,

Laura Greta Marin – activistă pentru educație

„Am votat pentru condiții mai bune pentru copiii noștri, să nu mai plece din țară. Am un copil de 11 ani și aș vrea ca viitorul lui să fie aici. Am votat ca educația să fie de calitate, să avem echitate în societate”, a spus Laura Greta Marin.

Îmi doresc să avem un Președinte și un Guvern cu care să putem comunica și colabora și instituții care să elaboreze politici publice bazate pe date, studii, cercetări, și nu pe interese sau alte criterii.

Laura Greta Marin – activistă pentru educație

„Eu fac cercetare pe educație și sunt foarte multe cazuri de segregare, sunt copii care nu au parte de acces egal la educație din cauza sărăciei, pentru că trăiesc în mediul rural, că au dizabilități sau că sunt de etnie romă. 

Sper la o societate mai echitabilă, în care să poată trăi toată lumea decent, cel puțin”, a mai completat aceasta.

Alina Afle – activistă pentru mediu 

„Am votat pentru generațiile care ne urmează. De la Președinte mă aștept să declare starea de urgență climatică, să facă ceva cu Acordul de la Paris, pentru că România nu a făcut demersuri în acest sens”, a spus Alina Afle, activistă pentru mediu.

O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
Recomandări
O nouă fotografie cu Ludovic Orban circulă pe Facebook. Premierul, cu masca în bărbie și cu țigara în mână, în sala de ședințe a Guvernului
 

Ar trebui să schimbe deadline-ul de la 2050, la 2030, pentru că nu mai avem timp. Ar trebui să renunțăm la cărbune și să folosim din ce în ce mai multă energie verde.

Alina Afle

Adrian Newell Păun – activist pentru drepturile persoanelor LGBT+

„Nu pot participa la acest simulacru, atât timp cât președintele actual nu a considerat necesar să aibă nici măcar o singură confruntare electorală publică cu ceilalți candidați”, a spus Andrian Newell Păun.

Cred că este o insultă la adresa votanților gestul arogant al lui Iohannis.

Adrian Newell Păun

„În funcție de întrebările și răspunsurile din acele dezbateri mi-aș fi format o opinie, ca urmare nu am putut decide cărui candidat să-i dau girul meu politic, bazat pe planul său de guvernare și prioritățile sale pentru următorii cinci ani.

Ca urmare a acelor dezbateri poate s-ar fi putut afla care e poziția publică a candidaților privind drepturile LGBT. Noi, membrii comunității LGBT din România nu știm care e poziția  oficială a celor 14 candidați”, a mai spus Adrian Newell Păun.

Georgiana Lincan – activistă feministă romă

„Nu am votat, vreau să îmi anulez votul, pentru că nu mă simt reprezentată de nimeni. Nu sunt de acord cu ideea asta să alegi răul cel mai mic, pentru că asta am făcut până acum”, a spus Georgiana Lincan.

De când am împlinit 18 ani, nu am avut niciodată o variantă de care să fiu 100% sigură. 

Georgiana Lincan

„Ar fi fost super dacă ar fi candidat o persoană de etnie romă sau care măcar să aibă un discurs inclusiv. Mă gândeam să o votez pe Dăncilă pentru că e femeie, dar nu pot să fac asta doar pentru că e femeie, nu poate să fie doar reprezentare simbolică”, a mai spus aceasta.


Close
Închide
  Close