Mergi direct la conținut »
FOTO&VIDEO/ Actorii Teatrului de Comedie, alături de Tudor Chirilă, au protestat față de schimbarea Legilor Justiției Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > FOTO&VIDEO/ Actorii Teatrului de Comedie, alături de Tudor Chirilă, au protestat față de schimbarea Legilor Justiției

FOTO&VIDEO/ Actorii Teatrului de Comedie, alături de Tudor Chirilă, au protestat față de schimbarea Legilor Justiției

Mai mulți actori de la Teatrul de Comedie din București, printre care și Tudor Chirilă și Mihai Călin, au ieșit, vineri seara, în fața teatrului pentru a protesta față de OUG 7 și modificarea Legilor Justiției.

Actorii bucureșteni s-au solidarizat cu alți colegi de-ai lor din țară care au ieșit zilele trecute pentru a-și manifesta nemulțumirea.

„Este vorba de solidaritatea actorilor ca și a tot mai multor categorii profesionale cu protestul magistraților. Avem încredere în aceste asociații ale magistraților și repet, sunt mii de oameni care au tras semnale de alarmă în ultimii doi ani de nenumărate ori.

”S-a umplut paharul. Avem încredere în vectorii de opinie și în analiștii pe care i-am văzut în ultimii doi ani din justiție, mass media și așa mai departe. Am luat informațiile, le-am analizat și pur și simplu nu se mai poate”, a declarat actorul Mihai Călin.

”Ideea unei solidarități de breaslă. Din ce în ce mai multe bresle ar trebuie să reacționeze vis-a vis de ceea ce se întâmplă. Dictatura nu se anunță la Breaking News! Felul în care Turcia alunecă către o dictatură și felul în care presa este reprimată în Turcia, modelul maghiar și modelul polonez, ce s-a întâmplat cu legile justiției în Polonia, ce se întâmplă cu orice tentativă de liberă exprimare care este anihilată în Ungaria, și sunt foarte multe, trebuie să ne dea de gândit.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Este un copy-paste și la nivelul acestei coaliții monstruoase, vedem ce s-a întâmplat, vedem ce se întâmplă. Nu Justiția este singura problemă. Vedem ce s-a întâmplat cu Ordonanța 114 și așa mai departe. Vedem că țara nu se guvernează, că se degradează.

Alegem să tăcem sau alegem să luptăm cu armele astea mici și sensibile pe care le avem, dar măcar să arătăm că după 30 de ani am înțeles măcar un lucru, că nu suntem ușor păcălibili. E important să se știe că nu suntem păcălibili și manipulabili. E ultima demnitate pe care poate să o aibă un om față de ceea ce se întâmplă.

Toți cei care suntem aici, suntem solidari cu magistrații care au spus în ceasul al 12-lea că nu se mai poate. Și cred că și Secția de Investigare a Magistraților și OUG 7 în totalitate trebuie să cadă. S-a început cu OUG 13, s-a mers apoi în Parlament, cu modificarea legilor și apoi ne-am întors din nou la ordonanțe. De ce? Pentru că este disperare și grabă și atunci nu mai merge cu legea în Parlament, la CCR, că o trimite președintele înapoi și așa mai departe. Timpii ăștia ei nu-i mai au.

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!
Recomandări

Ce sistem de diagnostic a inventat Maria după ce a văzut cum a fost extirpat sânul unei paciente care n-avea cancer!

Și apoi am zis că în fața teatrului nostru, fără să afectăm activitatea lui, suntem cetățeni înainte de a fi actori și putem să ne manifestăm de așa manieră”, a spus și Tudor Chirilă.

Actorii de la Teatrul de Comedie au ieșit în stradă cu pancarte galbene pe care erau mesaje de susținere a magistraților și anti-guvernare. „Magistrați independenți”, „Justiție liberă”, „Votul este acum totul” sau „Justiție nu corupție”, sunt câteva dintre mesajele afișate de aceștia.

Tudor Chirilă a anunțat protestul pe pagina sa de Facebook, spunând că ”Realizăm că protestul colegilor noștri de la Teatrul Național, de acum o săptămână, nu trebuie să rămână singular și ne vom exprima solidaritatea cu magistrații care încă luptă pentru o justiție independentă și necontrolată politic”. ”Lecțiile istoriei ne învață că nimic nu este ireversibil și că orice democrație cât de fragilă trebuie apărată de cetățenii ei. Actorii nu iubesc infractorii”, și-a încheiat solistul Vama postarea.

Fotografie principală: Florin Ghioca

Foto: Inquam Photos / George Calin


Citește și: „Dosarul Moscova 2” este numele pe care BNR l-a dat documentelor de la Brașov. Bucătarul Attila Szocs, un maghiar din Brașov, și iranianul Rezaei Kejani Davood au făcut o descoperire care reaprinde o veche dispută istorică și de patrimoniu


 

Close
Închide
  Close