Drama tinerei care și-a văzut soțul înghițit de valuri uriașe la Mangalia a stârnit controverse în toată țara, notează Adevărul.ro. Cei care s-au aflat marți pe plajă atunci când Adrian Ciureanu s-a înecat au povestit că salvamarii i-au avertizat pe turiști că scăldatul era interzis pentru că marea era agitată. Deși steagul roșu a fost arborat, o femeie și fetița acesteia și-au pus în pericol viața, de dragul de a face o baie în mare.

„Din câte relatau azi şi ieri pe plajă vecinii de şezlong ai celor implicaţi în incident, au spus că femeia era în apa cu un copil (fetiţă) de 9 ani şi copilul zbieră din valuri «Mami, mami, hai să ieşim că mi-e frică!», dar ea nu voia nicicum să iasă. La un moment dat a venit un val mai mare şi i-a tras sub el… în larg”, a scris pe Facebook Adelina-Ramona Monda din Arad, care s-a aflat pe plajă în momentul în care s-a produs nenorocirea.

Adrian Ciureanu, un tânăr din Argeș de doar 31 de ani, și încă un bărbat le-au auzit cum țipau după ajutor și au intrat în marea agitată ca să le salveze.

„Văzând toată faza şi auzind ţipetele din apă, au sărit după ele (la impuls, că na, să ajuţi omul în nevoie). Femeia şi copilul au fost împinse de cei doi spre ţărm…şi au reuşit să iasă, dar au venit alte valuri care i-au aruncat pe cei doi mai spre larg. În acel moment am văzut şi eu că erau doi, departe, înotau, dar nu înaintau deloc, din cauza curenţilor puternici care te trag sub val. Cine cunoaşte Mangalia ştie că postul salvamar este la începutul plajei, în zona hotelului Laguna, incidentul întâmplându-se pe la mijlocul plajei, undeva între hotelul Belvedere şi Solymar, deci până a ajuns salvamarul, a durat ceva, că nu putea zbura. Soţia decedatului zbiera de pe margine şi nu pot uita scena când o doamnă cu un colac de apă imens făcea din mâini pe sus spre salvamar să se grăbească, dar el săracul pe caiac înainta anevoios. Ajuns aproape lângă ei, a aruncat banana care a fost prinsă de un băiat din valuri, care a reuşit să înainteze, zic eu că a fost mai în faţă de zona curenţilor şi a reuşit să iasă. Salvamarul a ajuns la al doilea băiat, i-a aruncat banana, el o prinsese, dar a venit un val care a aruncat caiacul până la mal, iar cel din apă dispăruse. Turiştii relatau azi că a apucat să îi spună salvamarului că se simte rău şi că nu se mai poate ţine (probabil infarct, probabil panică…), după care dispăruse! În concluzie, AMENZI de la 1.000 lei în sus, dar trebuie făcută lege pentru asta şi parlamentării nu au timp, sunt în vacanţă!“, a povestit femeia.

Adrian Ciureanu, eroul care a salvat o femeie și o fetiță în Mangalia, nu a putut fi scos de salvamari din marea agitată

Între timp, femeia salvată şi copilul ei au fugit, pe plajă, printre umbre, susțin salvamarii, pentru sursa citată.

„Aşa se întâmplă în aproape toate cazurile. Nu spun nici măcar «Mulţumesc!»”, a precizat Viorel Bara, şeful salvamarilor din Mangalia, pentru sursa citată.

Potrivit martorilor, Alina, soția lui Adrian Ciureanu, a fugit pe plajă ca să ceară ajutorul salvamarilor.

„Eram pe plajă în momentul tragediei… Am văzut multă lume strânsă la 100 de metri de locul în care mă aflăm şi apoi, la nici 5 minute, salvamarii au început să scoată toţi oamenii din apa. Înţelesesem că se întâmplase ceva cumplit. O doamnă (acum realizez că e soţia victimei) fugea transfigurată de durere şi spaimă în urma oamenilor cu plută şi fluier şi îi ruga din toate puterile să intervină. I-am simţit durerea. Cel mai rău era că nu puteam face nimic… Ce să îi spui? Cum să o ajuţi? Ce cuvinte sau gesturi pot aduce consolare într-o asemenea situaţie? Mi se rupea sufletul… Am mustrat în gând marea şi am murmurat o rugăciune cu ochii spre infinitul albastru… Condoleanţe familiei îndoliate! Drum lin către stele, erou al valurilor!“, a mărturisit şi Alina Maria Nichita, pe o rețea de socializare.

După ore bune de căutări, trupul lui Adrian Ciureanu a fost adus de valuri, miercuri dimineața. Sute de oameni au trimis mesaje de condoleanțe familiei îndurerate.

„Adrian, eşti un erou, iar eroii nu mor niciodată! Vei rămâne mereu în amintirea noastră că un om de mare omenie! Sunt tulburat de ce ai păţit, Dumnezeu să te ierte! Condoleanţe familiei!“, a transmis Radu Mărginean.

„Dumnezeu să te odihnească, Adrian! Chiar dacă nu te-am cunoscut, vă rog să îmi permiteţi să trimit condoleanţe familiei care acum îl plânge. Ştiu că, începând de ieri, Mangalia a devenit, pentru familia lui Adrian un loc blestemat, dar, ca locuitor al acestui oraş, vreau să mulţumesc acestui OM pentru că, într-o clipă, fără să mai gândească că are propria familie care îl iubeşte, a salvat două suflete străine“, a scris Cristina Marinescu Chircu.

Solidari cu familia lui Adrian Ciureanu, eroul care a salvat o femeie și o fetiță în Mangalia

Impresionați de dramă, oamenii s-au mobilizat ca să vină în sprijinul familiei îndoliate. În Stroești, localitatea natală a lui Adrian, bărbatul este considerat un om de toată isprava.

Potrivit sursei citate, colegii de serviciu ai soției eroului au făcut public contul în care Alinei Ciureanu își primește salariul.

Contul este RO56RZBR0000060019011385, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Ciureanu Alina Felicia. 

Chiar și în urma acestei tragedii, turiștii teribiliști continuă să intre în apa mării pe litoral, deși este arborat steagul roșu.

„Noi, de fapt, nu avem o lege, avem nişte normative. Până nu se vor hotărî nişte sancţiuni drastice, lucrurile nu se vor schimba pe litoral. În trei luni, avem mai mulţi înecaţi decât morţi în războiul din fosta Iugoslavie. Nimeni nu respectă nimic. Românii noştri sunt foarte cuminţei afară, dar când vin în ţară încalcă toate legile“, a declarat, pentru „Adevărul“, Vasile Borteş, şeful salvamarilor din sudul litoralului.

La o zi după ce Adrian Ciureanu a murit o altă tragedie a avut loc în stațiunea Jupiter. Un turist, în vârstă de 45 de ani, din Craiova, a murit înecat, după ce a ignorat avertismentele salvamarilor și a intrat în mare ca să facă o poză.

Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
PARTENERI - GSP.RO
Simona Halep, dispusă să returneze banii primiți dacă i se va cere. "Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat"
BOMBĂ! Cine sunt, de fapt, fostele soții ale lui Toni Iuruc. Cu cine s-a iubit actualul bărbat al Simonei Halep
Playtech.ro
BOMBĂ! Cine sunt, de fapt, fostele soții ale lui Toni Iuruc. Cu cine s-a iubit actualul bărbat al Simonei Halep
Săptămâna viitoare am putea avea record de îmbolnăviri. Medicii fac scenarii sumbre: "Mortalitate care poate ajunge la 5-10% din populație"
Observatornews.ro
Săptămâna viitoare am putea avea record de îmbolnăviri. Medicii fac scenarii sumbre: "Mortalitate care poate ajunge la 5-10% din populație"
Horoscop 23 septembrie 2021. Săgetătorii trebuie să dea curs invitațiilor care vin de la prieteni
HOROSCOP
Horoscop 23 septembrie 2021. Săgetătorii trebuie să dea curs invitațiilor care vin de la prieteni
Căsătoriți pe nevăzute”. George și Cristina s-au căsătorit, în ciuda criticilor părinților ei
Știrileprotv.ro
Căsătoriți pe nevăzute”. George și Cristina s-au căsătorit, în ciuda criticilor părinților ei
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Telekomsport
Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire despre vaccin
Laptopurile ASUS OLED ajută ochii asediați de lumina albastră
PUBLICITATE
Laptopurile ASUS OLED ajută ochii asediați de lumina albastră