MENIU CAUTĂ
06 Ian. 2014 14:18

ADRIAN NĂSTASE, CONDAMNAT LA PATRU ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE. Soţia lui, DANA NĂSTASE a fost condamnată la TREI ANI DE ÎNCHISOARE, CU SUSPENDARE | FOTO

Distribuie

De asemenea, statul va confisca 1,8 milioane de lei de la familia Năstase, în urma deciziei din dosarul Zambaccian.
În acest dosar, Adrian Năstase fusese condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi achitat pentru corupţie, iar situaţia îi permitea să spere că nu va ajunge la zdup.
Între timp însă, fostul premier a primit o condamnare de doi ani în alt dosar, ”Trofeul Calităţii”, din care a executat aproape 9 luni, fiind eliberat condiţionat.
În aceste condiţii, pentru că nu i-a convins pe magistraţi că e nevinovat, condamnarea lui Năstase îl trimite automat la închisoare.
Adrian Năstase este acuzat în acest caz că că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.
Cât va sta Năstase, de fapt, în închisoare?
După ce a executat o treime din pedeapsa primită, Adrian Năstase va avea dreptul să ceară eliberarea condiţionată. Din această perioadă însă, se scad cele nouă luni de închisoare executate deja de fostul premier în dosarul Trofeul Calităţii, astfel că Năstase ar putea fi liber după doar şapte luni!
Năstase s-a predat la Secţia 2 de Poliţie, la câteva minute după ora 18.00, fiind însoţit în acest moment delicat de fiul cel mare, Andrei, şi de avocatul Ion Cazacu.
Foto: Vlad Chirea

Comentarii