„Mi-am dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte, solidar cu echipa (desigur, pot să fiu autoironică şi să adaug că, pentru mine, să îţi dai demisia e deja a doua natură, nu mă definesc funcţiile), deşi, cu martori, am spus că nu e bine că ne păcălim. Procentul pe care l-am dat PNL (mai ales la Bucureşti) s-a confirmat. Nu e titlu de glorie, dar sper ca pe viitor să nu mai aud că sunt negativistă, pesimistă! Pentru simplu fapt că nu mă mint, indiferent care e miza! Şi era vizibil, pentru cei care nu au vrut confort, că strategia era perdantă. Nu din campanie! Ci cu mult înainte!”, a scris Adriana Săftoiu, pe Facebook.
Ea susţine că alegerile de pierd prin demotivarea activului de partid.
„Cei care au în mod real această experienţă (a campaniilor electorale) ştiu că, în alegeri cu un singur tur, campania nu adaugă mare lucru: doar te informează când să votezi şi cine sunt competitorii. Oamenii au deja opţiunile când începe campania. Perioada de dinainte e definitorie! Iar alegerile se pierd în primul rând prin demotivarea activului de partid. Dacă îi spui permanent că e mai puţin bun, că cei ‘noi’ sunt mai valoroşi, atunci când îi propui candidaţi care nu spun mai nimic în favoarea celor care împart pliante cu tine, candidatul, nu te aştepta ca activul să mobilizeze votul. Nu discursuri, nu nume, nu ‘noii’ mobilizează activul de partid care face campanie! Insist: doar cine nu a făcut campanie nu ştie care e valoarea activului de partid”, afirmă Săftoiu.
Alina Gorghiu a demisionat din PNL
Alina Gorghiu a demisionat de la șefia PNL. Ea a anunțat decizia luni, după prânz, într-o conferință de presă desfășurată la sediul central al partidului. Gorghiu a spus că gestul său va fi urmat și de alți colegi din conducere, fără a nominaliza vreo persoană.
Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, şi preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, au demisionat și ei, luni, din funcţii, potrivit unor surse liberale, citate de Libertatea. Acestora ar urma să li se alăture și mai mulți lideri din filialele cu rezultate slabe la alegerile parlamentare. Județele cu scoruri mici sunt Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro