De Valentina Postelnicu,

UPDATE 14.50 Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, şi preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, au demisionat luni din funcţii, potrivit unor surse liberale, citate de Libertatea. Acestora ar urma să li se alăture și mai mulți lideri din filialele cu rezultate slabe la alegerile parlamentare. Județele cu scoruri mici sunt Argeş, Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea.

”Cred că în continuare, oferta PNL în ceea ce privește lista de candidași și programul de guverare a fost un bună. Recunosc victoria PSD, au un program de guvernare cu multe promisiuni, iar PNL, din Opoziție se va asigura că le va duce la îndeplinire”, a spus Alina Gorghiu, la sediul partidului.

Ea e mai spus că PNL va face opoziție curată și fermă. ”Am avut discuții constante cu colegii din partid, și i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu liderul PNL, a spus Alina Gorghiu, care și-a anunțat demisia din fruntea partidului.

E nevoie de o conducere legitimă, de un nou start”, a mai afirmat Alina Gorghiu precizând că marți va avea loc o ședință a Biroului Politic Național, în care se va decide interimatul la conducerea partidului. În plus, Gorghiu a menționat că le va propune colegilor convocarea Convenției pentru a stabili cât mai repede noua conducere.

Un pastor din Suceava decedat și îngropat pe 26 martie cu COVID-19 nu e raportat printre cele 40 de decese. DSP: „Spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”
Recomandări

Un pastor din Suceava decedat și îngropat pe 26 martie cu COVID-19 nu e raportat printre cele 40 de decese. DSP: „Spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”

 

”Convenția trebuie să ofere un nou start, stabilitate și coerență actului politic din interiorul partidului nostru. Putem să o organizăm la începutul lunii februrarie”, a spus Alina Gorghiu. 

Luni seară, conducerea PNL se va întâlni cu liderii filialelor cu cel mai mare scor la alegeri.

Se cere demisia întregii conduceri a PNL

În partid, tot mai multe voci vorbesc despre asumarea rezultatului dezastruos de la alegerile parlamentare. Unul dintre deputații partidului, Lucia Varga, care a demisionat în urmă cu două luni de la șefia Organizației de Femei, spune că pe lângă demisia liderului, este nevoie să plece și secretarul general Ilie Bolojan și toată conducerea partidului, care a gestionat campania electorală.

”Alina Gorghiu a anunțat o conferință de presă pentru ora 12. Sper ca în al doisprezecelea ceas să își asume responsabilitatea pentru dezastrul electoral al PNL și să își depună demisia împreună cu toată echipa de conducere”, a scris Lucia Varga pe Facebook.

Deputatul PNL merge mai departe și cere demisia secretarului general al partidului și a conducerii Biroului Politic.

”Așteptăm demisia secretarului general Ilie Bolojan, împreună cu tot secretariatul și demisia prim-vicepreședinților PNL care au luat deciziile proaste în comisia de unificare. PNL are nevoie de o altă conducere interimară care să organizeze cât mai repede Congresul. Așteptăm și demisiile din funcțiile de deputat si senator a celor din conducere care s-au salvat pe ei și și-au bătut joc de partid deși am atras atenția că sunt pe drumul greșit înca de la alegerile locale”, a mai declarat Varga.

Lucia Varga a demisionat, în octombrie, din funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL, după ce nu s-a regăsit pe listele de candidaţi la alegerile parlamentare, ea acuzând într-o ședință a conducerii  ”dictatura” secretarului general Ilie Bolojan.

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”
GSP.RO

Țiriac a anunțat live la TV ce sumă donează în criza coronavirus: „Ajutăm 40.000 de oameni”

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine