Stâlpii care erau alimentaţi cu curent electric din Tadjikistan au fost aruncaţi în aer duminică dimineaţa în zona Mirza Hassan Tal din Baghlan, a anunţat furnizorul naţional de energie electrică, Breshna, potrivit unui comunicat.

O linie electrică care se alimentează cu electricitate din Uzbekistan a fost de asemenea avariată din cauza luptelor în zona Dand-e Shahabuddin din aceeaşi provincie, a adăugat Breshna.

Locuitorii din Kabul s-au confruntat cu întreruperi ale alimentării cu energie după distrugerea celor trei stâlpi de electricitate duminică dimineaţa.

”Lucrările de reconectare a liniilor electrice vor începe imediat în urma îmbunătăţirii situaţiei securităţii în zonă”, se arată în comunicat.

Potrivit Breshna, elementele anti-guvernamentale sunt responsabile de distrugerea stâlpilor, fără a menţionat un anumit grup. Talibanii sunt foarte activi în provincie, dar nu au reacţionat cu privire la acest incident până acum.

Luptele dintre forţele de securitate talibane şi forţele de securitate afgane precum şi distrugerea liniilor electrice cu explozibili au cauzat întreruperea alimentării cu curent electric de câteva ori în acest an în capitala afgană.

Citeşte şi:

Ciprian Ștefan Polschi, militarul ucis în Afganistan, a fost înmormântat. Camarazii săi au tras salve de foc și au aruncat garoafe din elicopter

Atac cu rachetă în apropiere de ambasada SUA din Afganistan în ziua comemorării atentatelor de pe 11 septembrie 2001

Talibanii avertizează că SUA va avea pierderi omenești uriașe din cauză că anulează negocierile de pace

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia
GSP.RO

Ce se întâmplă acum cu Mario Iorgulescu. Ultimele informații venite din Italia

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații
HOROSCOP

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații