Fiecare pâinică e măsurată, cântărită, controlată, tăiată şi studiată înainte de a ajunge pe tavă, în faţa clienţilor înfometaţi.
Reţeta e strictă şi niciunul din ingrediente nu trebuie să depăşească nici măcar cu un gram prescripţia.
Procesul se face cap-coadă la fabrica Titan, iar materia primă e 100% românească. Din malaxoarele imense, aluatul trece la prelucrat, e tăiat şi modelat în forme precise, unde stă la dospit câteva minute, după care începe procesul de coacere atentă.
36.000 de pâinici, în fiecare oră
Urmează, pe rând, prerăcirea, răcirea, selecţia şi ambalarea. La selecţie, doi angajaţi controlează fiecare turtiţă, lăsându-le să meargă mai departe doar pe cele perfecte.
Chiflele care au chiar şi cel mai mic defect de culoare sau de formă sunt aruncate într-un container. Cele mai bune trec prin a doua verificare, bucată cu bucată şi se ambalează atent. 36.000 de chifle ies pe uşa fabricii în fiecare oră. Pâinicile de la Titan îi hrănesc, de câteva luni, pe pofticioşii de produse McDonalds din România şi din Bulgaria.
Minuţiozitatea e impusă de magnatul fast-foodului, mai ales că e pentru prima dată când McDonalds acceptă să producă ceva în România. Şi nu a fost uşor pentru cei de la fabrica Titan. Au investit 15 milioane de euro în noua linie de producţie, iar testările au fost foarte dure. Totul a meritat însă pentru că în cea mai scurtă perioadă România va produce pentru Macedonia, Grecia şi Serbia.
fotografii: Gabriel Miron