Mergi direct la conținut »
Al doilea dosar în care Secția de investigarea a infracțiunilor în justiție retrage un apel. Este cazul unui judecător condamnat pentru că a condus băut
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Al doilea dosar în care Secția de investigarea a infracțiunilor în justiție retrage un apel. Este cazul unui judecător condamnat pentru că a condus băut

Al doilea dosar în care Secția de investigarea a infracțiunilor în justiție retrage un apel. Este cazul unui judecător condamnat pentru că a condus băut

Secția de investigare a infracțiunilor în justiție a retras apelul în dosarul lui judecătorului Damian Dolache de la Curtea de Apel București. În luna martie, magistratul a fost condamnat, în primă instanță, la 10 luni de închisoare cu suspendare după ce a fost prins băut la volan.

De Răzvan Mihalașcu,

„Ia act de retragerea de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a apelului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 21 din 18 martie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie în dosarul nr. 2/42/2019 privind pe intimatul inculpat Dolache Damian”, se arată în decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), conform Mediafax.

Instanța supremă a admis, însă, cererea procurorilor care au sesizat Curtea Constituțională privind atribuțiile Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie. CCR urmează să se pronunțe în acest caz.

Judecătorul Damian Dolache a fost condamnat, în primă instanță, la 10 luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit procurorilor, pe 4 noiembrie 2017, în jurul orei 22, judecătorul aflat la volanul unei mașini în Capitală a fost observat de polițiști, în timp ce vira stânga peste linia continuă.

„În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia inculpatului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l”, au precizat anchetatorii.

Damian Dolache a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Judecătorul a părăsit unitatea fără preaviz, iar specialiştii nu au mai putut să-i recolteze şi o a doua probă.

„Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că la ora 22:30 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 gr.%o”, potrivit sursei citate.

La începutul anului, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis că nu se impune suspendarea judecătorului pentru că a condus băut.

De asemenea, Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a transmis luni ÎCCJ că retrage apelul declarat de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, în care fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.


Citește și:

Ce a fost în spatele protestului de pe scena teatrului din Cluj. Jurnalista Libertatea Oana Moisil a vorbit cu actorii care au inițiat „rebeliunea de pe scenă” și scrie despre inițiativele culturale care se străduiesc să rămână independente


 

Close
Închide
  Close