Mergi direct la conținut »
Premieră medicală: Patru albine vii au fost descoperite în ochiul unei femei!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Premieră medicală: Patru albine vii au fost descoperite în ochiul unei femei!

Premieră medicală: Patru albine vii au fost descoperite în ochiul unei femei!

Un medic din Taiwan a descoperit patru albine vii, în ochiul unei paciente de 29 de ani care se prezentase la spital crezând că este vorba doar de o infecție. Albinele se hrăneau cu lacrimile femeii, fiind vorba despre o specie diferită de cea cunoscută.

De Dragoș Tănase,

Se numește Halictidae și este atrasă de sarea din transpirație, în acest caz de sarea din lacrimi, relatează The Guardian, care precizează că aceste albine pot fi confundate cu viespile sau muștele.

Medicul de la Spitalul Universitar Fooyins, care a reușit să extragă toate insectele (vii) din canalul lacrimal al femeii, s-a declarat șocat de incident, pe care l-a descris ca fiind „primul caz” de acest fel din lume.

„Am văzut ceva ce păreau să fie picioare de insecte, așa că am tras ușor de ele, în timp ce priveam prin microscop, rând pe rând, fără să le rănesc”, a spus medicul oftalmolog Dr Hung Chi-ting.

Tânăra a povestit că îngrijea mormântul unei rude decedate și tăia buruieni, atunci când a simțit că i-a intrat ceva în ochi. Crezând că este vorba doar de pământ, s-a clătit cu apă și a mers la culcare. Dar, peste noapte, ochiul s-a umflat și a început să simtă o durere ascuțită sub pleoapă. A doua zi mers la spital, dar cu gândul că este vorba doar de o infecție. Faptul că nu s-a scărpinat la nivelul ochiului i-a salvat vederea.

Albinele din specia Halictidae nu sunt agresive, înțeapă doar dacă sunt atinse și sunt răspândite peste tot prin lume.

Close
Închide
  Close